Babacan'dan "Sürdürülebilir Kalkınma" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Babacan'dan "Sürdürülebilir Kalkınma" Açıklaması

Babacan\'dan "Sürdürülebilir Kalkınma" Açıklaması

İstanbul'da Dördüncüsü düzenlenen En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'a katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

10.05.2011 17:32

İstanbul'da Dördüncüsü düzenlenen En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'a katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Babancan, kalkınma ve yoksulluk gibi konuları ele alan kapsamlı bir rapor üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı kapsamında, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Babacan, BM Genel Sekreteri'nin başlattığı Küresel Sürdürülebilirlik Paneli'nin şu ana kadar yaptığı ve bundan sonra yapacağı çalışmaları konferans çerçevesinde değerlendirmek üzere bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Babacan, "Geçen sene Eylül ayında başladı çalışmalar. Daha sonra Davos ve Güney Afrika'da toplantılar yapıldı. Önümüzdeki hafta Sayın Halonen'in misafiri olarak tüm grup Helsinki'de toplanacağız. Bu çalışmaların amacı, sürdürülebilir kalkınma. Sürdürülebilir kalkınma dediğimizde işin sosyal boyutu var, ekonomik boyutu var, çevre boyutu var. Hem kalkınmayı, hem çevreyle ilgili konuları, hem dünyada yoksulluk gibi konuları beraberce ele alıp, bir perspektif, bir ufuk verecek bir rapor üzerinde çalışıyoruz. Rapor, 2012 yılındaki Rio Zirvesi'nden önce tamamlanacak ve Rio Zirvesi'ne ışık tutacak" şeklinde konuştu.

"HELSİNKİ ZİRVESİ'NDEN BU YANA TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUZ"

Babacan'ın ardından konuşan Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen de, Kuzey Güney işbirliğinin gezegeni kurtarmanın yanı sıra insanlara daha iyi yaşam şartları sağlamak için gerekli olduğuna işaret etti. Türkiye ve Finlandiya arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu söyleyen Halonen, "Helsinki Zirvesi'nden bu yana Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz. İki ülkenin pekçok ortak hedefi var" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babacan'dan 'Sürdürülebilir Kalkınma' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement