Bakan Fikri Işık: Üretim Reform Paketi ile Osb'lerdeki Başarımızı İleriye Taşıyacağız - Son Dakika
Güncel

Bakan Fikri Işık: Üretim Reform Paketi ile Osb'lerdeki Başarımızı İleriye Taşıyacağız

Bakan Fikri Işık: Üretim Reform Paketi ile Osb\'lerdeki Başarımızı İleriye Taşıyacağız

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Üretim Reform Paketi ile girişimciler için daha fazla sanayi parseli üreteceklerini belirterek, "Üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Üretim Reform Paketi'yle OSB'lerdeki başarımızı daha da ileriye taşıyacağız. Girişimciler için daha fazla sanayi parseli üretmek ve girişimcilerin bu parsellere daha uygun şartlarda ve daha hızlı erişebilmeleri için önemli adımları hayata geçireceğiz" dedi.

10.03.2016 15:09

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Üretim Reform Paketi ile girişimciler için daha fazla sanayi parseli üreteceklerini belirterek, "Üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Üretim Reform Paketi'yle OSB'lerdeki başarımızı daha da ileriye taşıyacağız. Girişimciler için daha fazla sanayi parseli üretmek ve girişimcilerin bu parsellere daha uygun şartlarda ve daha hızlı erişebilmeleri için önemli adımları hayata geçireceğiz" dedi.

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'nin bölge içerisindeki yeni hizmet binasının açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri lşık, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve iş adamları katıldı.

Açılış konuşması sırasında heyecanlanan Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkan, "Heyecandan dolayı şu an ayaklarım titriyor. Fazla konuşamayacağım, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri lşık, Gebze Plastikçiler OSB'nin yüzde 90'ı geçen doluluk oranı, altyapısı ve çevre hassasiyeti açısından örnek OSB'lerden biri olduğunu belirterek, "Burada faaliyet gösteren 129 firmamız 10 binden fazla istihdam üretiyor. Biz Bakanlığımızda 3Y anlayışıyla, yani yerli, yenilikçi ve yeşil üretim anlayışıyla hareket ediyoruz. Aynı anlayışın Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi tarafından da sahiplenilmesi, bizleri çok memnun ediyor. Özellikle plastik gibi sektörlerde, yapılan üretimin çevreye etkilerini en aza indirmek çok büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle, hem OSB yönetimine, hem de burada üretim yapan sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÜRETİM REFORM PAKETİ

Üretim Reform Paketi'ne değinen Işık, "İnşallah, üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Üretim Reform Paketi'yle, OSB'lerdeki başarımızı daha da ileriye taşıyacağız. Girişimciler için daha fazla sanayi parseli üretmek ve girişimcilerin bu parsellere daha uygun şartlarda ve daha hızlı erişebilmeleri için önemli adımları hayata geçireceğiz. Sizlerle bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, Kocaeli'ndeki OSB'lerde yüzde 10 indirimli uygulanan su fiyatlarını yüzde 20 indirimli uygulama kararını aldı. Bu örnek kararıyla sanayicilerimizin yanında olduğunu bir kere daha gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

AR-GE REFORM PAKETİ

Işık, Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşmak zorunda olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bakınız, 2015 yılında ihracat ettiğimiz 1 kilogram plastik için 2,75 dolar gelir elde etmişiz. Bu fiyat, bizi dünya plastik mamul ihracatını yönlendiren 20 ülkenin içinde 18'inci sıraya düşürüyor. Bu nedenle, plastik sektöründe Ar-Ge, inovasyon, tasarım gibi alanlara yoğunlaşmak durumundayız. Bu açıdan Ar-Ge Reform Paketi'nin tüm sanayi sektörlerimiz için olduğu gibi plastik sektörü için de bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Tasarım faaliyetlerinin destek kapsamına alınması, Ar-Ge merkezlerinde daha fazla ve daha nitelikli personel istihdamının sağlanması, sipariş yoluyla yaptırılan Ar-Ge ve tasarım projelerinin de vergi indirimine tabi tutulması gibi adımlar bu açıdan çok önemlidir. Şu müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum; Seçim vaatlerimizden birini daha hayata geçirdik. Artık KOBİ'lerin marka, patent ve standart belgelerinin ücretini KOSGEB karşılayacak."

Konuşmanın ardından Fikri lşık'a, geleneksel Türk İslam süsleme sanatları sanatçısı Yurdagül Özsavaşçı kendi hazırladığı tabloyu hediye etti.

- Gebzekocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Fikri Işık: Üretim Reform Paketi ile Osb'lerdeki Başarımızı İleriye Taşıyacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement