Başbakan Erdoğan'a Fotoğraflı Dershane Protestosu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'a Fotoğraflı Dershane Protestosu

Başbakan Erdoğan\'a Fotoğraflı Dershane Protestosu

Dershaneci Mustafa Yeşiltaş, elindeki fotoğrafı göstererek, "Başbakan'ın kızı bizim öğrencimizdi, ilgilenin diyordu şimdi iktidar oldunuz devir değişti." dedi.

28.11.2013 17:26  Güncelleme: 17:29

Milli Eğitim Bakanlığı 'nın sekiz ilde dershanecilerle 'dönüşüm'ü konuşmak için yaptığı toplantıların dördüncüsü bugün İstanbul 'da düzenlendi. İstanbul'daki toplantı da diğer illerdekiler gibi gergin geçti, dershanecilerin büyük çoğunluğu alkışlı protesto ile toplantıyı terk ederken dönüşüm önerilerini gerçekçi ve uygun bulmadıklarını söylediler.

Marmara Bölgesi'ndeki dershane temsilcileri, Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde bir araya geldi. Toplantıya MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirleri Ercan Demirci ve Malik Türedi katıldı. Yaklaşık 400 dershanecinin katıldığı toplantının başında konuşan Büyük, toplantının Akdeniz ve Ege bölgelerinde yapılandan daha verimli bir toplantı olacağını umduklarını söyleyerek, "eğitimcilere yaraşır bir toplantı olsun" dedi.

TOPLANTIDA GERGİN DAKİKALAR

Büyük'ün bu sözleri üzerine söz alan Birey Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Kaldırım, "Diğer illerde arkadaşlar demokratik haklarını kullandılar. Çirkin bir davranış olarak lanse etmenizi kınıyorum dedi. Biz dershanelerin bu yapısını koruyarak devam etmesini konuşmak istiyoruz" dedi. Kaldırım'ın sözleri salondan büyük alkış aldı. MEB Müsteşar Yardımcısı Büyük, daha açılış konuşması bile yapamadıklarını söyledi. Büyük, çalışmanın nihayetlenmediğini, müzakere sürecinin bitmediğini vurgulayarak, "Burası bir hukuk devleti. Bunun meclis aşamasından sonra eğitim komisyonu safhası var, daha başka aşamaları var MEB yöneticilerini dayatma yaptıkları gerekçesiyle protesto ederek salonu terk etti. Buradan bilgileri alıp götüreceğiz. Buradan bizi yuhalayarak, bize hakaret ederek ayrılmanın anlamı yok" dedi. Ancak salon bu noktadan sonra iyice hareketlendi. Dershanecilerden kimi, "İki yıldır bize de hakaret ediliyor" derken, kimi "Bunlar bizi tatmin etmez" dedi. Başka bir dershaneci de, "Önce Başbakan geri adım atacak ondan sonra konuşacağız" diye seslendi. Dershanecilerin büyük kısmı salonu terk etmek için ayağa kalktı. Alkışlar, yuhalamalarla tepki gösterildiği sırada, "Talimat almış gibi herkes neden gidiyor. Benim söyleyeceklerim var" diyen bir dershaneciye de kalabalık tepki gösterdi.

"GÖRÜŞLERİNİ ALDIK ALGISINI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR"

Dershaneciler salondan çıktıktan sonra ise bir basın açıklaması yaptı. Ortak basın açıklamasında şöyle denildi: "En yetkili mercilerce dershaneleri kapatma konusunda kesinlikle geri adım atılmayacağı deklare edilirken diğer taraftan da bu toplantılarla çözüm üretmekten ziyade kamuoyuna tarafların dinlenildiği ve görüşlerinin alındığı algısı oluşturulmak isteniyor. Bugünkü toplantıda diğer illerde olduğu gibi basın mensupları dışarıda tutulmak istenmedi. Neden istenmedi? Sayın müsteşarın ifadesinde de görmüşsünüzdür, hazırlıklı geldiklerini söyledi. Yaptıkları hazırlık geçmişte yapılan tepkilere önlem almaktır. Ama biz burada düşünen, üreten insanlarız. İstanbul Avrupa yakası ve Trakya'daki dershaneciler olarak dershaneleri oluşturan sebepler ortadan kaldırılmadan dönüşüm önerilerinin gerçekçi ve uygun olmadığını düşünüyoruz."

"TAYYİP BEY'İN KIZI BİZİM DERSHANEDEYDİ"

Öte yandan toplandı salonda kalan yaklaşık 30 kişi ile devam etti. Söz alarak konuşanların ortak eleştirisi sorularına cevap alamamak ve somut bir planın olmamasıydı. Söz alarak konuşan dershanecilerden biri de ilginç bir hatırlatma yaptı. Özel Kayı Eksen Dershanesi'nden Mustafa Yeşiltaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın kızı Sümeyye Erdoğan'nın öğrencisi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "14 yıldır dershanecilik yapıyorum. O zaman iktidarda değildiniz. Çalışabilecek çok yerimiz yoktu. Dershaneler vardı. Hepiniz çocuklarınızın bir yere gelebilmesi için dershanelere yolladınız. Sayın Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bahariye şubemizin öğrencisiydi. Kendisi 'ilgi gösterin' diyordu. Şimdi iktidarsınız devir değişti. Devrim önce kendi çocuklarını yer diye bir laf vardır. Zulmettiniz, insanları üzdünüz. Bu kırgınlığı nasıl düzelteceksiniz? Tayyip Bey'e selam olsun, onun çocuklarına verdiğimiz emekler de helal olsun."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'a Fotoğraflı Dershane Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement