Başkan Sekmen: "Palandöken'de pistlerin uzunluğu artacak" - Son Dakika
Güncel

Başkan Sekmen: "Palandöken'de pistlerin uzunluğu artacak"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan pistlerin uzunluğunun artacağını ve toplamda 350 kilometreye çıkarılacağını açıkladı. Ayrıca Konaklı Kayak Merkezi'nde yeni otel ve evlerin yapılacağı ve hedefin 6 bin 500 yataklı yeni turizm alanını hizmete sokmak olduğu belirtildi.

30.03.2024 10:11  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Sekmen: "Palandöken'de pistlerin uzunluğu artacak"

ERZURUM - Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan pistlerin uzunluğunun artacağını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kayak pistlerinin toplamının 350 kilometre uzunluğuna çıkarılacağını ifade etti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğince Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un kış, kültür, termal ve doğa ile spor turizminde önemli imkanlara sahip olduğunu söyledi.

Başkan Sekmen, bugüne kadar iyi değerlendirilemeyen Konaklı Kayak Merkezi'nizde yeni otel ve evlerin yapılmaya başlanacağını belirterek, "Hedefimiz bu dönemin sonunda orada 6 bin 500 yataklı yeni turizm alanını hizmete sokmak. Palandöken ile Konaklı Kayak Merkezi'ni birleştireceğiz. Takribi 100 kilometre olan kayak pistimizi 300-350 kilometreye ulaştırmak için önümüze bir hedef koyuyoruz ve inşallah gerçekleştireceğiz. Şehrimiz tarih şehri, şehrimizde 700'e yakın tarihi eserimiz ve yine ona yakın da doğal güzelliğimiz var. Bu imkanları her geçen gün turizme kazandırarak turizmin gelişmesine, büyümesine katkı sunacağız." dedi.

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol da 35 bölgede temsil kurulu ve 17 bine yakın üye ile dünyanın en büyük turizm meslek birliklerinden olmanın getirdiği sorumlulukla hareket ettiklerini anlatarak "Sektör olarak gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Vizyonu Yüzyılına paralel olarak Genel Başkanımız Firuz Bağlıkaya'nın öncülüğünde Turizm Yüzyılı Projesi'yle bölgemizde turizmi 12 aya yaymak ve turizmden bölgemizin hak ettiği payı almak ve tüm ülkeye dengeli biçimde dağıtmak, yüksek gelirli turist oranını artırmak en önemli hedeflerimizdendir." diye konuştu.

Düzenlenen iftar programına Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Mohammad Ebrahimi ile kurum müdürleri ve bölge illerindeki seyahat acenteleri temsilcileri katıldı.

Başkan Sekmen: "Palandöken\'de pistlerin uzunluğu artacak"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Sekmen: 'Palandöken'de pistlerin uzunluğu artacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement