BBP Kepez İlçe Yönetiminin Gazetecilere Para Teklifi Ettiği Ortaya Çıktı. Çgd Akdeniz Şube: "Ahlaksızlığı Tiksinti ile Kınıyoruz" - Son Dakika
Güncel

BBP Kepez İlçe Yönetiminin Gazetecilere Para Teklifi Ettiği Ortaya Çıktı. Çgd Akdeniz Şube: "Ahlaksızlığı Tiksinti ile Kınıyoruz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez İlçe Teşkilatının Antalya’daki yerel gazetecilerle düzenleyeceği toplantı öncesinde, gazetecilere haber karşılığı para teklif ettiği ortaya çıktı. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, “Gerçeklerin üzerini örtmeye odaklanan ve gazetecileri satın alabileceğini sanan yaklaşım, toplumsal hayatın her kademesinde benzer erozyonlar yarattı. Ama buna her defasında karşı çıkacağız. Sergilenen ahlaksızlığı tiksinti ile kınıyoruz” dedi.

11.04.2023 16:57  Güncelleme: 17:11

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez İlçe Teşkilatının Antalya'daki yerel gazetecilerle düzenleyeceği toplantı öncesinde, gazetecilere haber karşılığı para teklif ettiği ortaya çıktı. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, "Gerçeklerin üzerini örtmeye odaklanan ve gazetecileri satın alabileceğini sanan yaklaşım, toplumsal hayatın her kademesinde benzer erozyonlar yarattı. Ama buna her defasında karşı çıkacağız. Sergilenen ahlaksızlığı tiksinti ile kınıyoruz" dedi.

BBP Kepez İlçe Teşkilatı, 10 Nisan 2023 saat 16.43'te, Antalya yerel basınına "Basın Toplantısına Davet" konulu bir e-posta gönderdi. Gönderilen e-postada basın mensuplarının, BBP'nin etkinliklerine katılması durumunda kendilerine para ödemesi yapılacağı açıkça belirtildi. Gönderilen e-postada şu ifadeler yer aldı:

1.500-5 BİN TL ARASI PARA

"Basın mensubu arkadaşların dikkatine, Büyük Birlik Partisi Kepez İlçe Başkanı, ilçe teşkilatı ve üyeleri olarak güvenlik tedbirleri altında 11 Nisan 2023'te saat 14: 00'te Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi Düğün Salonunda basın toplantısı düzenlenecektir. Sizleri aramızda görmek isteriz. Katılım sağlayan basın kuruluşlarına belirtilen miktarlar ödenecektir.

Yerel gazetelere 1500 lira, yerel TV kanallarına 2 bin 500 lira, ulusal TV ve gazetelere 5 bin lira."

AGC: ŞU BİLİNSİN Kİ, ANADOLU BASINI SATILIK DEĞİLDİR.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklama ile BBP'yi kınadı. Açıklamada şunlar belirtildi:

"Geçmiş yıllarda bir sivil toplum kuruluşunun yaptığına benzer bir biçimde Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez İlçe Teşkilatı bugün bir skandala imza atmıştır. Bahsi geçen partinin elektronik posta adresinden saat 16.43'te basın yayın kuruluşlarına gönderilen 'basın toplantısına davet' yazısında, bir fiyat tarifesi çıkarılarak, davete katılım gösteren basın yayın kuruluşlarına ödeme yapılacağı belirtilmiştir. Gelişigüzel il – ilçe başkanı atanan insanların mevcudiyeti basın ve demokrasimiz için tehdittir. Şu bilinsin ki, Anadolu basını satılık değildir. Her türlü insani değerden uzak, bilgi, kültür ve görgüden yoksun kişilerin eline kalan siyaset kurumunun demokrasimize hizmet edemeyeceği ortadır.

"AHLAKSIZ TEKLİF"

Böylesine ahlaksız bir teklifi, bahsi geçen partinin ilçe başkanı ve yönetiminden habersiz sıradan bir büro çalışanının yapması düşünülemez. Yaşanan bu 'ahlaksız teklif' girişimini kınıyoruz. Sorumluların derhal gereğini yapmasını bekliyoruz."

ÇGD ANTALYA: "AHLAKSIZLIĞI TİKSİNTİ İLE KINIYORUZ"

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner de ANKA'ya yaptığı açıklamada, BBP'yi kınadı ve şunları söyledi:

"Sağduyunun, ahlakın ayaklar altına alındığı bu davet, gazeteciliğe yönelik en aşağılık saldırılar arasında yerini almıştır. ÇGD Akdeniz Şubesi üyeleri bu ahlaksızlığın münferit bir cehaletten kaynaklanmadığını biliyoruz. Bu ahlaksızlık gazetecilere, gazetecilik mesleğine yönelik sistematik bir yaklaşımın eseridir. Gerçeklerin üzerini örtmeye odaklanan ve gazetecileri satın alabileceğini sanan yaklaşım, toplumsal hayatın her kademesinde benzer erozyonlar yarattı. Ama buna her defasında karşı çıkacağız. Sergilenen ahlaksızlığı tiksinti ile kınıyoruz."

BBP Kepez İlçe Yönetiminin Gazetecilere Para Teklifi Ettiği Ortaya Çıktı. Çgd Akdeniz Şube: "Ahlaksızlığı Tiksinti ile Kınıyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel BBP Kepez İlçe Yönetiminin Gazetecilere Para Teklifi Ettiği Ortaya Çıktı. Çgd Akdeniz Şube: 'Ahlaksızlığı Tiksinti ile Kınıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement