Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Açıklaması

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Açıklaması

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, "Suriye'nin saldırısına Türkiye'nin daha sert cevabı normal" dedi.

05.10.2012 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, " Suriye'nin saldırısına Türkiye'nin daha sert cevabı normal" dedi.

Belçika Veliaht Prensi Philippe'in 350 Belçikalı işadamı ve birçok bakanla 15-19 Ekim tarihlerinde Türkiye'ye yapacağı ziyarete katılacak Reynders, Türk basınının sorularını yanıtladı.

Reynders, Şanlıurfa'nın Alçakale ilçesine düşen ve 5 kişinin ölümüne neden olan top mermisine Türkiye'nin verdiği karşılığı değerlendirirken

"Topraklarınıza böyle bir saldırı olduğunda kesinlikle daha sert cevap normal.

(Türkiye'nin gösterdiği) çok geleneksel bir tepki. Fakat bu (cevap) sınırlı olmalı" dedi.

Didier Reynders, "Türkiye'nin Suriye'ye oldukça orantılı cevabını bütünüyle onayladığını" belirtti.

Suriye'nin ihlallere devam etmesi ve Türkiye'den bu yönde talep gelmesi halinde NATO'nun daha somut şekilde olaya müdahil olabileceğini vurgulayan Reynders, bundan bağımsız olarak NATO'nun Libya örneğinde olduğu gibi Suriye konusunda da harekete geçebilmesi için BM'den karar çıkması gerektiğini bildirdi.

Reynders, Suriye'de uzun bir iç savaşa doğru gidildiği uyarısında bulunarak AB içinde, "bu aşamada ülkenin tamamının (Esed rejminden) kurtarılması yerine ülke içinde kurtarılmış bölgeler ve şehirler oluşturulması, yani bölünmesi" yönünde görüşler olduğunu aktardı.

Bakan Reynders, Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinin ilerlemesi gerektiğini de ifade etti.

Belçika Veliaht Prensi Philippe ve Prenses Mathilde'nin, rekor sayıda işadamıyla ekonomik ilişkileri geliştirme hedefli ziyaretine Reynders'in yanı sıra Flaman Bölge Fükümeti Başbakanı Kris Peeters ve Brüksel Bölge Hükümeti Ekonomi Bakanı Benoit Cerexhe de katılacakt.

Prens Philippe, İstanbul'da Türk-Belçika İş Konseyi'ne katılacak ve Ankara'daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüşmeler yapacak.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

Yayıncı: Murat Taydaş - BRÜKSEL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement