Beşir Atalay Kıbrıs Türklerinin Daha İyi Şartlarda Yaşamaları İçin Çalışma Yapıyoruz - Son Dakika
Son Dakika Logo

Beşir Atalay Kıbrıs Türklerinin Daha İyi Şartlarda Yaşamaları İçin Çalışma Yapıyoruz

Beşir Atalay Kıbrıs Türklerinin Daha İyi Şartlarda Yaşamaları İçin Çalışma Yapıyoruz
01.02.2014 10:23

Kktc Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı kabul etti.

Kktc Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı kabul etti.

Başbakanlık Şeref Salonunda yer alan görüşmede, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile Başbakanlık Müsteşarı Alpay Afşaroğlu ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay görüşmede yaptığı konuşmada, Başbakan Yorgancıoğlu'nun Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinin çok olumlu ve verimli geçtiğini, birlikte adaya döndüklerini belirterek, iki başbakanın görüştüğü Ankara ziyaretinde iki ülkeyi ilgilendiren hemen hemen her konunun masaya yatırıldığını kaydetti.

Atalay, birlikte kararlar üreteceklerini söyledi. Türkiye'den KKTC'ye su getirilme projesinde son aşamaya gelindiğini, KKTC içi dağıtımının ve yan yatırımlarının görüşüleceğini, temel atma töreninin de yarın yapılacağını ifade eden Atalay, ayrıca Türkiye'den KKTC'ye elektrik getirilmesi ve çevredeki doğalgaz, yenilenebilir enerji konularının ele alınacağını kaydetti. Bu çalışmaların olumlu ve yararlı geçeceğine inanç belirten Atalay, bakanların da tüm ekiplerini getirdiğini, verimli bir çalışma yapacaklarını vurguladı.

SAĞLIK HİZMETİNDE 'ORTAK' ADIM

Atalay, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı'nın da KKTC'ye geldiğini ve Türkiye'de çıkarılan bir yasaya bağlantılı olarak buradaki vatandaşlarının KKTC'de sağlık hizmeti gördüklerinde Türkiye'de görmüş gibi SSK'nın ödeme yapması için bir protokol imzalanması için çalışmalar yapıldığını kaydetti. Atalay, teknik heyetin de Salı gününden bu yana KKTC'de çalışmalar yaptığını, bugün çalışmalarla ilgili kendilerine sunum yapacaklarını belirterek, sunumun, Ekonomik Program'ın geçen yılki uygulaması ve bu yıla bakış ile şu andaki sorunları kapsayacağını kaydetti.

Atalay 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki önemli konuları değerlendirmiş olacağız. Türkiye olarak biz Kuzey Kıbrıs'ın Kıbrıs Türklerinin daha iyi şartlarda yaşamaları, geleceğe güvenle bakmaları ve güven içinde yaşamaları için daima düşünüyoruz planlıyoruz kaygı sahibiyiz ve bunun için çalışıyoruz. Türkiye daima sizin yanınızda, Türkiye üzerine düşen görevleri daima gerektiği gibi hakkıyla yapma gayreti içindedir dedi.

ATALAY UMUYORUZ MÜZAKERE ÇALIŞMALARI BU DÖNEM TEKRAR BAŞLAR

Beşir Atalay, Başbakanı Erdoğan ile 21 Ocak tarihinde Brüksel ziyareti yaptıklarını ve burada AB yetkilileri ile Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin ele alındığını, AB mekanizmalarının o gün tümünün Türkiye'ye ayrıldığını ifade ederek, oradaki görüşmelerin hemen hemen yarısının Kıbrıs ile ilgili olduğunu söyledi. Kıbrıs'ın geleceği, müzakere çalışmaları, AB'nin geçmişte yaptığı yanlışlar, 2004'teki referandumdan sonra Kıbrıs'a (KKTC'ye) uyguladıkları ambargolarla ilgili taahhütleri yerine getirmemeleri ve benzeri konuların görüşüldüğünü ifade eden Atalay, Başbakanımız Kıbrıs'la ilgili orda çok şeyler söyledi, ilgililere anlattı, umuyoruz müzakere çalışmaları bu dönem tekrar başlar, masaya oturulması gibi konularda bizim çabalarımızın da katkısı olacaktır dedi.

Atalay, Türkiye olarak iç ve dış politika konularında, ekonomik konularda daima KKTC ile ilgili sorumluluklarını yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını vurgulayarak, KKTC'de yapacakları iki günlük çalışma ziyaretinin verimli geçeceğine inandığını vurguladı.

YORGANCIOĞLU KKTC Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, yaptıkları Ankara ziyaretinin ardından Atalay ile bakanları ve ekiplerini KKTC'de ağırlamanın büyük bir onur olduğunu belirterek, Türkiye'den KKTC'ye getirilecek su ile ilgili çalışmaların bitmek üzere olduğunu, arıtma tesisinin temel atma töreninin yapılacağını ifade etti. Yorgancıoğlu, suyun adanın tümüne dağıtımının da değerlendirileceğini, ayrıca Türkiye'den elektrik konularının da ele alınacağını kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti'nin KKTC'ye yaptığı katkıları taktirle karşıladıklarını belirten Yorgancıoğlu, hükümet olarak Kıbrıs Türk halkının yaşam kalitesini artırma adına bu tür çalışmaları ileriye taşıma arzusunda olduklarını vurguladı. Görüşme hediye takdiminin ardından tamamlandı ve heyetler arası görüşmeye geçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşir Atalay Kıbrıs Türklerinin Daha İyi Şartlarda Yaşamaları İçin Çalışma Yapıyoruz - Son Dakika


Advertisement