Beylikdüzü’nde Özbek Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü’nde Özbek Rüzgarı

Beylikdüzü’nde Özbek Rüzgarı

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Etkinliklerinin Bu Seferki Konuğu Özbekler Oldu.

30.08.2010 09:52  Güncelleme: 11:15

Özbek kültürünün tanıtıldığı gecede seyirciler arasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Abror Gulyamov da yer aldı.

İstanbul halkının yanısıra Türkiye'de faaliyet gösteren Özbek şirketlerin temsilcileri ile burada yaşayan Özbeklerin ilgi gösterdiği gece, Maceracı Murat'ın sunumuyla Özbekistan'ı anlatan bir sinevizyon gösterisiyle başladı. Ardından Klasik Sanat Müziği Sanatçısı Klara Turageva ve Pop Müziği Sanatçısı Nadir Curayev ile dans grubu sahne aldı. İlgiyle izlenen gecede sanatçılara çiçek veren Vali Mutlu, Özbekistan Başkonsolosluğu'na ve Beylikdüzü Belediyesi'ne böyle güzel sesler ve kültürlerle onları buluşturduğu için teşekkür etti.

Böyle bir Ramazan gecesinde Beylikdüzü'nde olmaktan ayrı bir keyif aldığını ifade eden Vali Mutlu, "Özbek kardeşlerimizi burada görmekten çok mutlu oldum ve yakın zamanda bağımsızlık yıldönümünü kutlayacak olan Özbekistan'a nice yıllar diliyorum. Her zaman onların yanında olduğumuzu bildirmek isterim. Beylikdüzü'nün de bir parçası olduğu İstanbul gibi böyle büyük bir şehrin yöneticisi olmanın elbette zorlukları var. Umarım burayı fevkalade iyi bir noktaya taşıyacağız. Böyle büyük bir şehrin yöneticisi olmak onur ve şereflerin en yücesi" dedi.

1 Eylül Çarşamba günü ülkesinin bağımsızlığının 19'uncu yıldönümünün kutlanacağını bildiren Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Gulyamov, kardeş ülke olarak andıkları Türkiye'de de böyle etkinliklerle hatırlanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Daha önce Bosna Hersek ve Filistin geceleri ve şimdi de Özbek Gecesi özel programı düzenlediklerini kaydeden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusfu Uzun, '5 Kıtadan 5 Kültür' programlarının haftaya Amerika kıtasından bir Müslüman toplum ve Senegal ile devam edeceğini bildirdi. Uzun, " Beylikdüzü farklı yönleriyle kendini zamanla belli etmeye başlayacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü’nde Özbek Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement