Beypazarı Festivale Hazır - Son Dakika
Güncel

Beypazarı Festivale Hazır

Beypazarı Festivale Hazır

Ankara'nın Turizm Cenneti Beypazarı Festivali İçin Geri Sayım Başladı.

31.05.2010 14:45

Haftasonu başlayacak festival, çok sayıda yabancı ülke, il ve ilçenin katılımıyla renkli görüntülere sahne olacak

Beypazarı Tarihi Evler, El Sanatları, Havuç ve Güveç Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin her bölgesinden gelecek ziyaretçiler, özellikle de Ankaralılar, Beypazarı'ndaki kültürler buluşmasına akın edecek.

DÜNYA KÜLTÜRLERİ BULUŞACAK

Beypazarı, 05-06 Haziran tarihleri arasında 11'incisi gerçekleştirilecek olan festivale hazırlanıyor.

Geçen yıl 150 binin üzerinde ziyaretçinin akın ettiği Beypazarı Festivali'ne bu yıl daha fazla katılımın olacağı tahmin ediliyor.

5 Haziran Cumartesi günü yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan festivale bu yıl Bulgaristan ve Romanya kültürel özelliklerini yansıtan gösterilerle festivale renk katacaklar.

İki gün boyunca şehrin farklı bölgelerinde halk oyunları gösterileri sunacak olan ülke temsilcileri, tüm Beypazarılılar tarafından merakla bekleniyor. Festivale renk katacak belediye halk oyunları ekipleri de bu yıl da kendi kültürlerine özgü sanatları uygulamalı olarak ziyaretçilerle paylaşacaklar.

ÇOCUK OYUNLARI SUNULACAK

Geçtiğimiz yıllardaki etkinliklerden daha yoğun geçecek festival, konserler, halk oyunları, havai fişek gösterileri, lunapark ve eğlence ile dopdolu geçecek. Beypazarı'nın yöresel gıdaları tarhana, ev makarnası, tatlı sucuk, dolması, 80 katlı baklavası gibi ürünleri de festivalde davetlilere satışa sunulacak. 10'a yakın sanatçının fotoğraf ve resim sergileri yer alacak.

Kaybolmakta olan değerlerimizden çocuk oyunlarını tekrar yaşatabilmek ve çocuklara tanıtabilmek için tarihi sokaklarda, körebe, yakan top, ip atlama, çember çevirme, istop mendil kapmaca, seksek gibi oyunlar gelen misafirlere eğlenceli anlar yaşatacak.

HAVUÇ YARIŞMALARI YAPILACAK

Tarım konusunda da önemli bir yere sahip olan Beypazarı bu yıl ilk defa açılacak olan organik sebze ve meyve stantlarının yanı sıra köy muhtarlıklarının organize ettiği "Köy Ürünleri Satış Stantları" da kurulacak.

Beypazarı'nın simgesi olan havuç konseptli yarışmalar yapılacak. En iyi havuç yetiştiricisi yarışması, havuç güzellik yarışması, en düzgün havuç dizme yarışması, havuç bebek emekleme yarışması olarak dört farklı dalda sürpriz hediyeli yarışmalar gerçekleştirilecek.

SANAYİ VE TİCARET SERGİSİ AÇILACAK

Eğlence ve sağlığı kendi bünyesi içinde aynı zamanda gerçekleştirmeyi amaçlayan Herkes İçin Spor Federasyonu'nun "Bahar Şenlikleri" festival etkinlikleri içinde Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Geçen yıllarda tanıtım yapmak amacıyla katılan firma standları ilçenin farklı alanlarda sergilenirken bu yıl yeni oluşturulan Sanayi - Ticaret Sergisi alanında düzenli standlarda 4000 m2 lik geniş bir alanda sergilenecek.

Çevre il ve ilçelerin yanı sıra bu yıl Gaziantep, Eskişehir, Bartın, Sivas, Bitlis ve Kastamonu ile birlikte 40'a yakın farklı il ve ilçe Belediyeleri, festivalde yer alarak kendi yörelerine özgü ürünleri tanıtacak.

Festival için hummalı çalışmaların sonuna yaklaştıklarını belirten Beypazarı Belediye Başkanı M.Cengiz Özalp, bu festivalin de büyük bir coşkuyla kutlanacağının altını çizdi. Özalp, tüm Ankaralılar'ı festivale beklediklerini kaydetti.

Bu yıl şehir stadyumunda Beypiliç sponsorluğunda düzenlenecek İzel konseri ile dopdolu geçecek festival için işletmeler de hazırlıklarını tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beypazarı Festivale Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement