BM Gazze Araştırma Komisyonu'na Üçüncü Üye Atandı - Son Dakika
Güncel

BM Gazze Araştırma Komisyonu'na Üçüncü Üye Atandı

BM Gazze Araştırma Komisyonu\'na Üçüncü Üye Atandı

Aktör Clooney'in nişanlısı avukat Alamuddin'in komisyonda yer almayı istememesi üzerine, ABD'li hakim Mary McGowan Davis, komisyonun yeni üyesi oldu.

25.08.2014 20:11

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'in Gazze saldırılarında yaşanan insan hakları ve insani hukuk ihlallerini araştırmak için kurduğu komisyona ABD'li hakim Mary McGowan Davis üçüncü üye olarak atandı.

Konseyden yapılan yazılı açıklamada, başkanlığına Kanadalı uluslararası hukuk profesörü William Schabas'ın getirildiği ve üye olarak Senegalli kamu hukuku uzmanı Doudou Diene'in görev yapacağı araştırma komisyonun üçüncü üyesi olarak Davis'in seçildiği bildirildi.

Konsey, 11 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, komisyonun üçüncü üyesinin aktör George Clooney'in nişanlısı Lübnan asıllı İngiliz avukat Amal Alamuddin olduğunu bildirmiş, Alamuddin ertesi gün yaptığı açıklamada, komisyonda yer almayı bakmakta olduğu davaların yoğunluğunu gerekçe göstererek reddetmişti.

Aktör George Clooney ile 2014 Nisan'da nişanlanan Alamuddin, Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange ve eski Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko'nun avukatlığını yapmıştı.

-Rapor 2015'te

İsrail'in 13 Haziran'dan bugüne kadar yaptığı Gazze saldırılarında işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan insan hakları ve insani hukuk ihlallerini araştıracak komisyonun kurulması, Konsey tarafından 23 Temmuz 2014'te kararlaştırılmıştı.

Komisyon, Konsey'in gelecek ay gerçekleşecek 27. oturumunda BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri'ni bilgilendirecek ve Konsey'in Mart 2015'teki 28. Oturumu'nda yazılı raporunu sunacak. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Gazze Araştırma Komisyonu'na Üçüncü Üye Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement