Bodrum'da Selzede Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Selzede Yardım Bekliyor

Bodrum\'da Selzede Yardım Bekliyor

100 Civarında Otel ve Resmi Kurum Binasının Su Basmasına Yol Açıp 5 Milyon Tl Maddi Hasar Yaratan Sel Baskınının Ardından Yaraların Sarılmasını Bekliyor.

07.02.2011 15:25

Muğla'nın Bodrum İlçesi, geçen 29 Ocak'ta, 500'e yakın ev ve işyeri ile 100 civarında otel ve resmi kurum binasının su basmasına yol açıp 5 milyon TL maddi hasar yaratan sel baskınının ardından yaraların sarılmasını bekliyor. Özellikle Bodrum'un Ortakent- Yahşi ve Bitez beldelerine halen yardım malzemesi ulaşmaması tepki çekiyor.

Yaşanan felaketle ilgili CHP Bodrum İlçe Teşkilatı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Muğla CHP Milletvekili Fevzi Topuz, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, İl Genel Meclis Üyeleri Mükerrer Uyar, Şükrü Şehir, Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez, Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, Bodrum CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ve partililer katıldı. Felaketi yaşayan bölge halkının zararlarının giderilmesi için TBMM'ye dilekçe verdiğini anlatan CHP'li Topuz, "Selin en çok yaşandığı Bitez ve Ortakent- Yahşi beldelerinde yaklaşık 500 ev ve işyeri, 100'e yakın turistik otel zarar gördü. Özellikle yaz sezonu öncesinde esnaf zor durumda ve yardım bekliyor. Çok sayıda işyerinde elektronik cihazlar, makineler kullanılmaz halde, su basan otellerde yataklar, gardıroplar, mobilyalar tamamen kullanılmaz hale gelmiş durumda. Buna rağmen halen bölge halkının mağduriyeti giderilmedi. Bölgeye para yardımı yapılmadı. Ankara'da Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne bölgenin afet kapsamına alınması yönünde soru önergesi verdim. Ancak bana mağdur olan kişinin tüm servetinin yüzde 40'ı giderse afet kapsamına alınabileceğini ilettiler. Burda hükümet kendi yandaşlarına örtülü ödenekten yardım etmek gibi bir durumu ortaya çıkarıyor. Bu da insanlar arasında ayrıma neden olmaktadır. Biz bu işin takipçisi olacağızö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Selzede Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement