Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı Yasağı Tepkisine Bu Kez Müdahale Olmadı 3 - Son Dakika
Güncel

Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı Yasağı Tepkisine Bu Kez Müdahale Olmadı 3

Bolu\'da 10\'uncu Yıl Marşı Yasağı Tepkisine Bu Kez Müdahale Olmadı 3

Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı yasağı tepkisine bu kez müdahale olmadı (Geniş haber)Bolu'da, 10'uncu Yıl Marşı'nın okullarda çalınmaması talimatı veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'e yönelik protestoya polisin gazla müdahalesi ardından bugün 30 CHP milletvekilinin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik önünde basın açıklaması yapıldı.

21.06.2016 15:25

Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı yasağı tepkisine bu kez müdahale olmadı (Geniş haber)

Bolu'da, 10'uncu Yıl Marşı'nın okullarda çalınmaması talimatı veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'e yönelik protestoya polisin gazla müdahalesi ardından bugün 30 CHP milletvekilinin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik önünde basın açıklaması yapıldı. Polis bu kez müdahale etmedi.

Dün, CHP İl Teşkilatı, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen'in de aralarında bulunduğu çeşitli sendikalara üye yaklaşık 250 kişilik grubun Milli Eğitim Müdürlüğü önüne çelenk bırakmasına izin vermeyen polis, gazla müdahale etmiş ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile çok sayıda kişi hastanelerde tedavi görmüştü.

30 MİLLETVEKİLİ BOLU'DA

Aralarında CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu, Yakup Akkaya, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın da bulunduğu 30 milletvekili, bugün Bolu'ya gelerek Milletvekili Tanju Özcan'a destek verdi. Bu kez polis Milli Eğitim Müdürlüğü önünde barikat kurmadı. Ancak müdürlüğün bulunduğu sokağın girişi kamyonetle kapatılarak milletvekillerinin bulunduğu otobüsün girişine izin verilmedi. Bazı partililer buna tepki gösterdi. Kısa süreli tartışmanın ardından milletvekilleri otobüsten inerek müdürlük önüne yürüdü.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Muharrem İnce ve Gürsel Tekin, burada toplanan yaklaşık 400 kişi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Müdürlük giriş kapısı önünde ve çevrede önlem alan polis müdahalede bulunmadı. İnce, 10'uncu Yıl Marşı'ndan korkanların Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu

10'uncu Yıl Marşı'ndan korkanlar nankördür, bu topraklardaki vatan hainlerinin torunlarıdır. Oslo'da PKK ile pazarlık yapanlar, Habur'da teröristin ayağına mahkeme kuranlar Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı'nı yasaklayanla aynı kafadır. 10'uncu Yıl Marşı'na karşı çıkanlar Sivas ve Erzurum kongrelerini, kuvayi milliye ruhunu tanımayanlardır, Kurtuluş Savaşı'na inanmayanlardır.

Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a gaz sıkan polise tepki gösteren İnce, Biz kindar değiliz, biz içimizde nefret büyütmeyiz. Ama unutma senin adını da yüreğimize yazdık. Senin adını CHP'nin 12 milyon oy vereni, gençlik kollarımız ezbere bilecek. Biz bu ülkeyi geren, kutuplaştıran Cumhurbaşkanı gibi kandar, kinden, nefretten beslenenler değiliz ama hesap sormaktan da geri durmayacağımızı 78 milyonun bilmesini isteriz dedi.

Gürsel Tekin de müdürlük sokağının kamponetle kapatılmasına tepki göstererek, Kendilerinin koymuş olduğu kuralları kendileri çiğnemek zorunda kalmışlar. Bu trafik ihlali, işgalcilik değil midir Bunun adı eşkiyalıktır. Bu eşkiyalık sistemi birgün yıkılacaktır dedi.

VALİLİĞE YÜRÜDÜLER

Daha sonra milletvekilleri ve kalabalık valilik binasına kadar 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde yürüdü. Milletvekilleri, valilik önünde de Vali Aydın Baruş'u protesto etti. Polis burada da müdahalede bulunmadı.

10'uncu Yıl Marşı'na sahip çıkmak için kimseden izin almayacaklarını söyleyen İnce, Hergün 'milli irade' diyenler, demokrasiden bahsedenler, bir ile 24 milletvekili gelmişse o ilin valisi milletvekillerine sorar 'bir isteğiniz var mı' diye. Ben ona 'Vali olamazsın' demiyorum. Vali olursun da adam olamazsın. Recep Tayyip Erdoğan'ın valisi olabilirsin, önemli olan milletin, devletin valisi olmaktır. Seçilmiş milletvekiline 'Haddini bil' diye açıklama yapmış. Ey kendini Bolu Beyi zanneden Bolu Valisi. Haddini sen bileceksin. Sen kendini Bolu Valisi olarak değil, Bolu Beyi olarak tanımlıyorsan merak etme burada da CHP'nin Köroğluluları vardır. Halkın seçtiği milletvekili ile nasıl konuşulması gerektiğini öğrenceksin. Öğrenemezsen sana öğretmesini biliriz dedi. Milletvekilleri daha sonra otobüse binerek kentten ayrılırken, kalabalık da dağıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera Ersin ERCAN-Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜKBOLU, (DHA)

===========

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı Yasağı Tepkisine Bu Kez Müdahale Olmadı 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement