Bülent Kuşoğlu: Kemal Bey, Amerika'ya Teknolojiyi, İngiltere'ye Finansmanı Ön Plana Çıkarmak İçin Gitti. - Son Dakika
Güncel

Bülent Kuşoğlu: Kemal Bey, Amerika'ya Teknolojiyi, İngiltere'ye Finansmanı Ön Plana Çıkarmak İçin Gitti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerika ve İngiltere ziyaretlerine ilişkin, “Kemal Bey niye gitti ABD’ye biliyor musunuz? Teknoloji konusunu ön plana çıkarmak için. Londra’ya gidişinin sebebi de o teknolojiyle ilgili finansı ön plana çıkarmak için. Almanya’ya da gidecek. Orada da üretim konusunu... Yani böyle bir üçlü uygulamayı ön plana çıkaracaktı. Vizyon bu” dedi.

23.11.2022 20:22  Güncelleme: 20:29

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ve İngiltere ziyaretlerine ilişkin, "Kemal Bey niye gitti ABD'ye biliyor musunuz? Teknoloji konusunu ön plana çıkarmak için. Londra'ya gidişinin sebebi de o teknolojiyle ilgili finansı ön plana çıkarmak için. Almanya'ya da gidecek. Orada da üretim konusunu... Yani böyle bir üçlü uygulamayı ön plana çıkaracaktı. Vizyon bu" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldü. Komisyonda söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a hitaben özetle şunları söyledi:

"Günlük siyasete girmeyin lütfen. Çünkü sizin bakanlığınız, adı üstünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Daha fazla bilimsel çalışmayı, bilim adamı üslubuyla çalışmayı gerektiriyor. Bunun için çok fazla girmeyelim. Yani işte bugün 'Hamburger yemeye gitti'… Söylemeseydiniz daha iyiydi. Ne gerek var? Yani kumruyu mu götürdünüz de yemedi. Öyle bir cevap mı verseydi?

"YENİ TEKNOLOJİ ÜRETMENİZ ÇOK ÖNEMLİ"

Şimdi, Sanayi Bakanlığı çok önemli. İnovasyon çok önemli. Yeni teknoloji üretmeniz çok önemli. Türkiye ancak böyle ayağa kalkabilir. Dünyada hiçbir ülke yok ki yeni teknoloji olmadan, yüksek teknolojiye dayalı ürün üretmeden kalkınabilsin. Yani ekonomi politikalarını, maliye politikalarını doğru uygulasak da ki yanlış uygulanıyor, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yeni teknolojiler üretilmezse, bunlar yurt dışını satılmazsa geleceğimiz yok demektir.

"ŞİMDİ FABRİKATÖR YOK, MÜTEAHHİT VAR"

Geçmişte bizim zenginliğimiz fabrika ile ölçülürdü. Eskiden Türk filmlerinde Hulusi Kentmen vardı. Zengin tipi fabrikatördü. Şimdi fabrikatör yok, müteahhit var. O dönem bile sanayileşme mantalitesini katmıştık. Şimdi müteahhitlik mantalitesi başladı. Halbuki sizin sanayi, teknoloji, inovasyon mantalitesini oturtmanız lazım.

"BEYİN GÖÇÜNÜ ÖNLEMEMİZ LAZIM"

Çocuklarımızın, yetişmiş gençlerimizin yurt dışına gitmemesi lazım. Beyin göçünü önlememiz lazım. Bu konulardaki zihniyet daha fazla gelişirse çok daha başarılı olursunuz. Sizin daha bilimsel yöntemlerle, daha fazla siyasi gündeme girmeden bu konuyu ön plana çıkarmanız lazım.

"SİZİN DE DESTEKLEMENİZ GEREKEN BİR VİZYON BU"

Kemal Bey niye gitti ABD'ye biliyor musunuz? Teknoloji konusunu ön plana çıkarmak için. Londra'ya gidişinin sebebi de o teknolojiyle ilgili finansı ön plana çıkarmak için. Almanya'ya da gidecek. Orada da üretim konusunu... Yani böyle bir üçlü uygulamayı ön plana çıkaracaktı. Vizyon bu. Sizin de desteklemeniz gereken bir vizyon bu. Üretimin hayata geçmesi."

Bülent Kuşoğlu: Kemal Bey, Amerika\'ya Teknolojiyi, İngiltere\'ye Finansmanı Ön Plana Çıkarmak İçin Gitti.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bülent Kuşoğlu: Kemal Bey, Amerika'ya Teknolojiyi, İngiltere'ye Finansmanı Ön Plana Çıkarmak İçin Gitti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement