Burdur'da geçen yıl 71 bin ton bitkisel üretim yapıldı
*- BURDUR Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal, Burdur'un arazi varlığının 209 bin 828 hektar olduğunu belirterek, geçen yıl kentte 161 bin 800 hektar alanda 71 bin 733 ton bitkisel üretim yapıldığını söyledi.
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2015 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya, Vali Hasan Kürklü, Ak Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Vali Yardımcıları İsmail Kaya, Ali Nazım Balcıoğlu, Bülent Uygur ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Servet Olpak da katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal toplantıda, Burdur'un 2015 yılına ilişkin tarım ve hayvancılık verilerini paylaştı. Burdur'un arazi varlığının 209 bin 828 hektar olduğunu belirten Erkal, geçen yıl Burdur'da 161 bin 800 hektar alanda 71 bin 733 ton bitkisel üretim yapıldığını anlattı. Geçen yıl 199 bin 548 büyükbaş, 355 bin 36 küçükbaş, 183 bin 789 kanatlı hayvan varlığı olduğunu aktaran Erkal, Burdur'un gayrisafi toplam tarımsal gelir hasılasının 1 milyar 931 milyon 975 bin 38 lira olduğunu söyledi.
İl genelinde 3 işletmede şap hastalığı görülmesi nedeniyle kapanan canlı hayvan pazarının da 12 Şubat'ta açılacağını kaydeden Erkal, 2015 yılında toplam 4 bin 38 işletmenin denetimden geçtiğini ve 37 işletmeye idari para cezası kesildiğini belirtti.
Vali Hasan Kürklü de güzel bir değerlendirme toplantısı yapıldığını anlatırken, şöyle dedi:
"'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesinde gelen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dolayısıyla insan ilişkilerinde genel prensibimiz olan vatandaş memnuniyetini esas alan bir çalışma yürüterek bu noktada köyde yaşayan vatandaşlarımızın arazileri en verimli şekilde kullanmaları ve maksimum verim almaları bizim açımızdan önemli. Malumunuz tarım gittikçe azalmakta dolayısıyla tarım arazilerini korumamız maksimum ürün almamız önemli."
Son Dakika › Güncel › Burdur'da Geçen Yıl 71 Bin Ton Bitkisel Üretim Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?