Bursa Hürriyet, Gelişen Bölgeler Zirvesi Bursa'da Yapıldı 1- - Son Dakika
Güncel

Bursa Hürriyet, Gelişen Bölgeler Zirvesi Bursa'da Yapıldı 1-

Bursa Hürriyet, Gelişen Bölgeler Zirvesi Bursa\'da Yapıldı 1-

Hürriyet, Gelişen Bölgeler Zirvesi Bursa'da yapıldıHÜRRİYET Gazetesi'nin öncülük ettiği 5'inci Gelişen Bölgeler Zirvesi 'Bursa' toplantısında, şehirlerin kentsel yapıları ve kentlerin geleceğiyle ilgili çalışmalar ele alındı.

13.04.2016 17:10

Hürriyet, Gelişen Bölgeler Zirvesi Bursa'da yapıldı

HÜRRİYET Gazetesi'nin öncülük ettiği 5'inci Gelişen Bölgeler Zirvesi 'Bursa' toplantısında, şehirlerin kentsel yapıları ve kentlerin geleceğiyle ilgili çalışmalar ele alındı. İnşaat sektörünün temsilcilerinin de görüşlerini paylaştığı toplantıda konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Bursa'nın son 40 yıl içerisinde muazzam bir büyüme gerçekleştirdiğini vurgulayarak, 'Önümüzdeki yıllarda da bu gelişme trendinin büyümesi konusunda bir şüphemiz yok. Körfez Köprüsü'nün tamamlanacak olması da Bursa için büyük bir avantajö dedi.

Hürriyet Gazetesi tarafından gerçekleştirilen Gelişen Bölgeler Zirvesi'nin beşincisi Bursa için yapıldı. Hilton Bursa Otel'de yapılan toplantıya Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, Hürriyet Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir'in de katıldığı toplantıda inşaat sektörünün önde gelen isimleride hazır bulundu.

"BURSA ÇOCUKLUĞUMUN GEÇTİĞİ YER"

Suryapı, Bursabeton, Çalımlıoğlu Gayrimenkul AŞ ve Neotherm sponsorluğunda gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını yapan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Bursa'nın kendisi açısından önemli bir yerinin olduğunu ve çocukluğunun bu kentte geçtiğini hatırlattı. Ergin, "Dedem ve anneannem Bursa'da yaşıyordu. Temenyeri'ne açılan sokakta oturuyorduk. Oranın da benim için çok ayrı bir yeri var. Tabi Bursa o yıllarda kolay ulaşılabilen bir yer değildi. İDO'nun da o yıllarda böyle bir hizmeti yoktu. O zamanlar otobüse binip Bursa'ya geldiğinizde yeşil bir Bursa Ovası ile karşılaşıyorduk. Bursa Ovası bugün Türkiye'nin en önemli sanayi havzalarından biri. Tekstil, otomotiv ve organize sanayi bölgeleri var. Bursa son 40 yıl içerisinde muazzam bir büyüme gerçekleştirdi. Önümüzdeki yıllarda da bu gelişme trendinin büyümesi konusunda bir şüphemiz yok. Körfez Köprüsü'nün tamamlanacak olması da Bursa için büyük bir avantaj. Cihan İmparatorluğu'nun temelleri bu şehirde atıldı. Tabii bunların hepsi Bursa'yı Türkiye için özel kılıyor" dedi.

"HÜRRİYET GAZETESİ OLARAK BURSA'YA HAK ETTİĞİ ÖNEMİ GÖSTERİYORUZ"

Hürriyet Gazetesi olarak Bursa'ya hak ettiği ilgi ve önemi gösterdiklerinin altını çizen Ergin, yapılan toplantıların gazetede yer aldığını hatırlattı. Bursa'da güçlü bir yerel basın olduğunu anlatan Ergin, "Bursa Hürriyet eki ile biz de Bursa'nın bir parçası olduğumuzu gösteriyoruz. Bursa ekimizle Bursa'nın gelişmesine katkı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi'nin her zaman inşaat gayrimenkul sektörüne önem verdiğini söyleyen Ergin, Bursa'nın yapı ruhsat sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra dördüncü geldiğini belirtti. Bunun da Bursa'da inşaat sektörünün nasıl bir dinamizm sergilediğini anlatmaya yettiğinin altını çizen Ergin, "Hürriyet her zaman inşaat, gayrimenkul sektörüne önem vermiştir. Bu yönüyle kurumsal ilişkileri olan bir gazete. Markalaşmayı desteklemek istiyoruz. Bugün düzenlediğimiz bu toplantının da gayrimenkul sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör de, şehirlerin markalaşması yönünde Hürriyet Gazetesi'nin yaptığı etkinliğin önemli olduğuna dikkat çekti. Yapılan toplantıların gelecek kuşaklara daha yaşanabilir şehirler bırakılması yönünden faydalı olduğunun altını çizen Güngör, "Bugün, işin uzmanları tarafından Bursa masaya yatırılarak geleceğin öngörülen Bursa'sının yol haritası çizilecek. Bursa'ya değer katan parametreler çeşitlilik arz ediyor. Tarihi, eğitimi, coğrafyası, jeopolitiği, kültürü, sosyal yapısı, maddi ve manevi değerleri Bursa'nın kimliğini oluşturan temel değerler. Bu parametrelerden baskın çıkanlar şehrin kimliğini de ortaya koyuyor. Sağlıklı gelecek için şehrin sesini dinlemek gerekir. Bursa, İpek Yolu'nun Avrupa'ya açılan son kapısı. Birçok medeniyete ev sahipliği yaptı Bursa. Bu topraklar Anadolu'ya önemli kültürel zenginlikler katmıştır" dedi.

"TARİH İÇİN 4 BİN EV YIKTIK"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da, Bursa'daki tarihin ayağa kaldırılması için şu ana kadar 4 bin ev yıkıldığını söyledi. Tarih deyince Bursa'nın akla geldiğini ifade eden Karlık, "Yerin altında ve yerin üstünde tarih adına ne varsa UNESCO dünya mirasına katkı sağlamak için gün yüzüne çıkardık. Biz bunları yaparken 4 bin ev yıktık sadece yeraltı zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için. Bunlar aslına uygun olarak onarıldı ve dünya mirasına kazandırıldı. 4 bin evi yıkmak kolay bir hadise değil. Bunu yaparken vatandaşlarla anlaşmak kolay olmuyor. Biz bunu yaparken insan odaklı çalıştık ve vatandaşlarımızın önünü açmaya gayret gösterdik" dedi.

"İNSANLAR DAİREDE MUTLU OLMUYOR"

Türkiye'deki deprem gerçeğini hatırlatan Karlık, Bursa'da depreme dayanıklı olmayan çok sayıda bina olduğunu hatırlattı. Bu binaların yenilenmesi gerektiğini söyleyen Karlık, "Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde dışarıdan baktığınızda evin içi görünen yapılar var. Çatlaklar oluşan yapılar var. Bunların bir an önce yıkılması lazım. Bunun için kentsel dönüşüm projelerini yapıyoruz. Her şeyin başı insan. İnsanlar dairede yaşamakla mutlu olmuyor. Bahçeli, aralarında boşluk olan, bahçesi olan yerlerde insan mutlu oluyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış bu. Onun için insan odaklı yatırımları yapabilecek devlettir ve büyükşehirlerdir. Şimdi soruyorum size. Dışarıdan geliyorsunuz, Bursa'da gördüğünüz tek yer ana arterler. Buraları da büyükşehirler yapıyor. Yatırımları da dönüşümleri de büyükşehir yapıyor. Nilüfer'de gidin bakın dışarıdan baktığınızda 30 yıllık, dışarıdan binanın içerisini görüyorsunuz. Bu insanları ölüme terk edemezsiniz. E adamın bu binayı sağlamlaştıracak gücü yok. Ömrü boyunca çalışıp bir ev almış. Bunları da düşünerek hareket etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

"BURSA MARKA ÜRETEMEDİ"

Bursa'nın bu kadar gelişmesine rağmen hala bir marka değeri üretmediğini hatırlatan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın sanayi kenti mi tarım kenti mi hala anlaşılamadığını söyledi. "Ben aslında hiç marka değeri aranmaması gerektiğini düşünenlerdenim" diyen Bozbey, Yeşil Bursa'nın yeşilliğini yıllar önce kaybettiğini söyledi. Yeşil Bursa'nın yeniden yapılanması gerektiğini anlatan Bozbey, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Yeşil Bursa'yı yeniden sağlamak zorundayız. Bunun için markaya gerek yok. Ancak Bursa'ya Tofaş ve Renault fabrikaları gelince Bursa 'Gri Bursa' oldu. Peki yeşil Bursa'yı yeniden kazanmak mümkün mü? Evet mümkün. Bu da ortak akılla yürütülmesi gereken bir anlayıştır. Ortak akılla Bursa'nın yeşil doğasını, Bursa'yı yeniden inşa etmiş oluruzö

"ADAM EVİN ALTINDA İNEK YETİŞTİRİYOR"

Kentsel dönüşüm projelerini eleştiren Bozbey, Bursa'da bazı evlerin alt katında inek, tavuk, hayvan yetiştirildiğini, üst katında ise insanların yaşadığını hatırlatarak, "Şimdi siz bu adamı alıp daireye yerleştireceksiniz. Sıcak suyu olan rahat bir daireye. Adam daha önce sofrasını ve halısını kendi bahçesine silkeliyordu. Ancak dairede bunu yapamayacak. Şimdi kentsel dönüşüm sonrası siz bu adamı bu daireye almakla bu adamı mutlu edeceğinizi mi sanıyorsunuz. Adam mutlu olmayacak çünkü adam kendi geçimini sağladığı hayvanı düşünecek. Evinin bahçesini yeşilini özleyecek" diyerek kentsel dönüşümün insan odaklı olması gerektiğini belirtti.

"HER GÜN 35 MİLYON İNSANA ULAŞABİLİYORUZ"

Sektörün gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Hürriyet gazetesi Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, sektörlerin uluslararası anlamda seslerinin duyurulması için Hürriyet gazetesinin yaptığı çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Bunun da kendileri için uzun bir maraton oluşturduğunu söyleyen Tandoğan, 'Türkiye'nin önde gelen sektörlerinin başarılarını tanıtıcı faaliyetleri sürdürüyoruz. Bununla ilgili paneller yapıyoruz hem yurtiçinde hem yurtdışında. Bizim için lider kalan iki tane şey var. Bir tanesi yarattığımız etki alanı, diğeri erişim alanı. Hürriyet Dünyası olarak Türkiye'de her gün 35 milyon insana ulaşabiliyoruz. Hem Hürriyet. com.tr hem Hürriyet TV ve diğer yarattığımız tüm dijital platformla birlikte. Onunla beraber çok geniş bir etki alanımız var. Bunda sektörün bize kattığı değer çok önemli."

Konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam eden toplantı hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Edip TEKİN/ BURSA, (DHA)-

=====================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Hürriyet, Gelişen Bölgeler Zirvesi Bursa'da Yapıldı 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement