Chp'de Tüzük Komisyonu Çalışmalarına Başladı(1) - Son Dakika
Güncel

Chp'de Tüzük Komisyonu Çalışmalarına Başladı(1)

Chp\'de Tüzük Komisyonu Çalışmalarına Başladı(1)

CHP'de 16 CHP'de 16.Olağanüstü Kurultayı için oluşturulan "tüzük hazırlık komisyonu", 89 üyesiyle genel merkezde çalışmalarına başladı.

10.02.2012 11:38

CHP'de 16 CHP'de 16. Olağanüstü Kurultayı için oluşturulan "tüzük hazırlık komisyonu", 89 üyesiyle genel merkezde çalışmalarına başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, toplantının açılışında yaptığı konuşmada salondakileri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adına da selamlarken, "Bugün, buraya tarihi bir görev yapmak üzere geldiniz. Partimizin Anayasası olarak kabul edilen tüzüğümüzün, aksayan yanlarını düzeltmek, işlemez hale gelen kimi maddelerini çağdaş hale getirmek bir çalışma yapmak üzere geldiniz. Bu çalışmanın sağlıklı sonuçlar vermesi halinde, partimizin iktidarı önündeki bir engeli kaldıracağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

Bu toplantının Türkiye'de çok garip olayların gerçekleştiği dönemde yapıldığını ifade eden Matkap, Uludere olayına değinerek, bunun AKP'nin 10 yılda Türkiye'yi getirdiği noktayı gösterdiğini, MİT'in, İçişleri Bakanlığı'nın ve Genelkurmay Başkanlığı'nın bu olayda sorumluluk almadığını ve büyük bir boşluk yaratıldığını belirtti.

MİT Müsteşarının özel yetkili savcı tarafından ifadeye çağrıldığını anımsatan Matkap, bu durumdan Bakanların ve Başbakan'ın habersiz olduğunu belirtti. Matkap, "Adalet Bakanının adı Sayın Sadullah Ergin, İçişleri Bakanının adı Sayın İdris Naim Şahin, Başbakanın adı Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Acaba, bunlar dışında ya Türkiye'de ya da Türkiye dışında yerleşik bir başka Adalet, İçişleri Bakanı, bir başka Başbakan var mı? Bu sorulara bir an önce yanıt verilmeli. ve ya bütün bu gelişmeler devlet içinde bir takım ayrışmalara mı işaret ediyor" diye sordu. Matkap, Türkiye Devletinin hiçbir dönemde bu kadar "zafiyetlerle" karşı karşıya kalmadığını da sözlerine ekledi.

-AKP'NİN TARİHİNDE KUBİLAY'IN BAŞINI KESMEK VAR-

CHP'nin tarihinin gerçekten zengin olduğunu, CHP tarihinde Kurtuluş Savaşı, çağdaş bir devlet kurmak, ülkeyi demokrasiye götürmek olduğunu ifade eden Matkap, "Ama ben merak ediyorum AKP tarihinde ne var diye, bir 31 Mart Vakası bir de Menemen Vakası var. AKP'nin tarihinde irtica adına Derviş Mehmet'in başlattığı bir hareket var, irtica adına Asteğmen Kubilay'ın başını kesmek var, bunların tarihinde bunun dışında bir şey yok" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "dindar nesil yetiştireceğiz" açıklamalarını da eleştiren Matkap, Başbakan Erdoğan'ın "maskesinin düştüğünü" ifade ederek, "Sayın Başbakan, bugüne kadar hep "demokrasi bizim için araçtır' dedi, bu konuda gerçekten samimi ve içtenmiş. Devletin önemli kurumlarını kontrol altın alana kadar demokrasiyi gerçekten araç olarak kullandı" dedi. Bu söylemin, "çok riskli ve tehlikeli" bir söylem olduğunu belirten Matkap, "Bu söylem bize demokrasinin önünde çok önemli barikatların olduğunu gösteriyor. Bunun yanında Meclis iç tüzük arayışları da bunu doğruluyor" dedi.

-"CHP İKTİDARININ ÖNÜNDE İÇ İŞLEYİŞİNDEN KAYNAKLANAN ENGELLER VAR"

Matkap, kamuoyunda ciddi bir tedirginlik olduğunu söylerken, "Acaba bunu nasıl engelleriz? Bunu tek engellemenin yolu CHP'nin iktidar olmasıdır. Ama uzun bir dönemdir enerjisini iç tartışmalara harcayan ve 33 ilde milletvekili olmayan bir CHP'nin iktidar olması kolay bir şey değil. CHP'nin iktidarının önünde iç işleyişinden kaynaklanan kimi engeller var. İşte bugünkü çalışmamız iç işleyişimizden kaynaklanan sorunların asgariye indirilmesi için önemli fırsatlar yaratacaktır" diye konuştu.(ANKA/DEVAM)

(GO/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'de Tüzük Komisyonu Çalışmalarına Başladı(1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement