CHP'li Cihaner Londra'da Konuştu: "Türkiye'de En Çok Basın Özgürlüğü Alanı Daraltıldı" (2) - Son Dakika
Güncel

CHP'li Cihaner Londra'da Konuştu: "Türkiye'de En Çok Basın Özgürlüğü Alanı Daraltıldı" (2)

CHP\'li Cihaner Londra\'da Konuştu: "Türkiye\'de En Çok Basın Özgürlüğü Alanı Daraltıldı" (2)

CHP'li CİHANER LONDRA'DA KONUŞTU.

13.01.2012 15:37

CHP'li CİHANER LONDRA'DA KONUŞTU: "TÜRKİYE'DE EN ÇOK BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ALANI DARALTILDI" (2)

LONDRA'DA PİR SULTAN ABDAL VE Sivas ŞEHİTLERİ ANITI'NI ZİYARET ETTİLER İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, 'Pir Sultan Abdal ve Sivas Şehitleri Anıtı'nı ziyaret etti. Hackney bölgesinde Stoke Newington Common Park'ta bulunan Pir Sultan ve Sivas Şehitleri Anıtı önünde konuşan Cihaner, " Türkiye'de hükümet Sivas'ta katledilen insanlarımızın anılmasına bile izin verilmezken, Londra'da böylesi bir anıt yapılmış olması çok önemli bir farktır" dedi.

"CHP DEVLET PARTİSİ DEĞİL HALK PARTİSİ OLMALI"

Çelebi ise yaptığı kısa konuşmada AK Parti hükümetine eleştirilerde bulunurken, "İktidar tarafından dillendirilen açılımların ve demokrasi söylemlerinin gerçekçi olmadığını bu örnekte de açıkça görebiliriz, gerçekçi olsaydı bu anıtlarTürkiye'de olurdu" dedi.

Cemevi Başkanı İsrafil Erbil de "CHP'nin artık resmi ideolojiye bekçilik yapmaktan vazgeçmesi, 'devlet partisi' değil 'halk partisi' olması gerektiğini vurguladı. Erbil, "CHP, Türkiye'de muhalif konumda bırakılan tarafların sesi olmalı. CHP'den Madımak başta olmak üzere tüm mağdurların, mazlumların hak ve özgürlüklerini dilegetiren bir siyasi parti olmasını bekliyoruz" dedi.

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Cihaner Londra'da Konuştu: 'Türkiye'de En Çok Basın Özgürlüğü Alanı Daraltıldı' (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement