Chp'li Çıray: Selek Kararıyla Türk Adaletinin Dili Kesildi - Son Dakika
Güncel

Chp'li Çıray: Selek Kararıyla Türk Adaletinin Dili Kesildi

Chp\'li Çıray: Selek Kararıyla Türk Adaletinin Dili Kesildi

Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi tarafından düzenlenen Uğur Mumcu'yu anma paneline katılan CHP İzmir Milletvekili Dr Aytun Çıray sosyolog Pınar Selek'e verilen ömür boyu hapis kararını eleştirdi ve " AKP Türk Adaletinin dilini kesti" dedi...

27.01.2013 13:13

Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi tarafından düzenlenen Uğur Mumcu'yu anma paneline katılan CHP İzmir Milletvekili Dr Aytun Çıray sosyolog Pınar Selek'e verilen ömür boyu hapis kararını eleştirdi ve " AKP Türk Adaletinin dilini kesti" dedi Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi tarafından düzenlenen Uğur Mumcu'yu anma paneline katılan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray sosyolog Pınar Selek'e verilen ömür boyu hapis kararını eleştirdi ve " AKP Türk Adaletinin dilini kesti" dedi.

Milletvekilinin basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Uğur Mumcu'nun mücadelesini anlamak için Türkiye'nin bugünkü durumundan dersler çıkarmak gerektiğini kaydeden Çıray, "Biz mecliste 'anadilde savunmayı' tartışırken o dakikalarda ilginç bir karar verildi. Sosyolog Pınar Selek hakkında 2 hakim mübebbet hapis yönünde oy kullanırken, diğer hakim beraat dedi. Hakimlerin oylarında bu kadar subjektiflik, keskin karşıtlık olur mu? Bu adalet anlayışına karşı savunmanızı Türkçe yapsanız ne yazar, Kürtçe yapsanız veya İngilizce yapsanız ne yazar? TBMM'de anadilde savunma savunulurken adaletin dili çoktan kesilmişti," diye konuştu.

-"DİNK'İ KATLEDEN ASIL AKTÖRLERİ BULMAK BU HÜKÜMETİN ŞEREFİDİR"-

" Hrant Dink'i katleden asıl aktörleri bulmak bu hükümetin şerefidir"

Hrant Dink'in katlinin de iyi incelenmesi gerektiğini kaydeden Çıray şöyle devam etti:

"Bakın Hırant Dink menhus bir cinayete kurban gitti. Cinayetin üzerinden altı yıl geçti, hala asıl aktörler bulunamadı. Ama yandaşlar bu işi getirip Silivri kuyusuna gömmek istiyorlar. Amaç, sorumluları gözden kaçırmak. Şimdi Dink cinayetine giden süreçleri hatırlayalım: Önce bir hakimin bilirkişi raporuna rağmen Hırant Dink 6 ay hapse mahküm edilerek Türk Düşmanı olarak yaftalandı. Sonra da Yargıtay Ceza Dairesi de bu kararı onayarak pekiştirdi. Peki bu kararı onaylayanlar arasında kim vardı. AKP oylarıyla Ombudsman olarak atanan Mehmet Nihat Ömeroğlu. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan bir raporda kimlerin ihmali ve sorumlulukları tespit edildi? Dönemin İstanbul ve Trabzon Emniyet Müdürlüklerinin. Peki bunlar hakkında hangi işlemler yapıldı? Hiç! AKP, açık kusurlarına rağmen İstanbul Emniyet Müdürünü valiliğe terfi ettirdi, bu konuları dile getiren Nedim Şener ise tutuklandı. Dink cinayetini aydınlatmak bu hükümetin şerefidir.Çünkü bu cinayeti işleyen çete, 'Bugün Dink'i katleden Türkler kimbilir geçmişte nasıl bir soykırım yaptı,' dedirtmek istiyorlar."

-"ADINDA ADALET OLAN BİR PARTİ ADALETİ TARUMAR ETTİ"-

Çıray, "Katil devlet" diye konuşan aydınların Dink cinayetini örtbas eden hükümeti eleştiremediklerini, devletin artık AKP devleti olduğunu gizlediklerini söyledi. Sadece Hırant Dink'in değil, vicdansız bir iftiracılıkla ölüme hapsedilen Kuddusi Okkır'ın; haysiyetine ölümüyle sahip çıkan Yarbay Ali Tatar'ın; Silivri zindanlarında ölümcül hastalıklarla infaz edilmek istenen tutsakların lanetlerinin, "Adalet' gibi en yüce değeri adaletsizliklerinin paravanı yapanların üzerine çökeceğini iddia etti.

-"AVUKATLARA ERGENEKON TAKTİĞİ"-

Hukukçulara yönelik operasyonları da eleştiren Çıray, Avukatları itibarsızlaştırmak adına aynı dosyaya bir terör örgütününde eklendiğini iddia eden CHP İzmir Milletvekili aynı planın Ergenekon davasında da hayata geçirildiğini öne sürdü.

Uğur Mumcu'yu Türk Milletinin düşmanlarının katlettiğini ifade eden Çıray " Halkın Atatürk'ü ve Onun izinden yürüyenleri asla unutmayacağını söyledi. Çıray paneli düzenleyen ADD Buca ilçe örgütü ve BaşkanıŞahin Yücel'e de teşekkür etti.

Uğur Mumcu'nun katledilişinin 20 yılında İzmir'in Mumcu'ya sahip çıktığını ifade eden Sancar Maruflu ise "İzmir'de 27 etkinlik yapıldı. Mumcu'yu anma etkinlikleri 1 haftaya yayılmalı" diye konuştu. Gazeteci yazar Okan Yüksel ise Uğur Mumcu ile ilgili anılarını şiirsel bir dille anlattı. - İzmir

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Çıray: Selek Kararıyla Türk Adaletinin Dili Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement