CHP'li Loğoğlu'ndan Hükümete "Filistin" Çağrısı: İslam İşbirliği Teşkilatını Toplantıya Çağır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Loğoğlu'ndan Hükümete "Filistin" Çağrısı: İslam İşbirliği Teşkilatını Toplantıya Çağır

CHP\'li Loğoğlu\'ndan Hükümete "Filistin" Çağrısı: İslam İşbirliği Teşkilatını Toplantıya Çağır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, hükümetten Filistin konusunda somut adımlar atmasını, İslam İşbirliği Teşkilatını toplantıya çağırmasını ve Malatya'daki Kürecik Radar İstasyonunun faaliyetlerini durdurmasını istedi.

14.07.2014 12:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, hükümetten Filistin konusunda somut adımlar atmasını, İslam İşbirliği Teşkilatını toplantıya çağırmasını ve Malatya'daki Kürecik Radar İstasyonunun faaliyetlerini durdurmasını istedi.

Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına işaret ederek şöyle dedi:

"Bütün bu gelişmeler bizi kaygılandırıyor. AKP Hükümetinin etkisizliği ve vurdumduymazlığı bizi çok kaygılandırıyor. İsrail'in cezalandırma yöntemini kınıyoruz. Bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz.

İsrail tepki gösterirken maalesef hiçbir sınır tanımadan bütün karşısındaki insanları ve çevreyi cezalandırma yöntemini seçiyor. Bunu kınıyoruz. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz."

-"İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATINI TOPLANTIYA ÇAĞIRABİLİRİZ"-

Hükümetin Filistin konusundaki tavrını eleştiren ve somut adımlar atılmasını isteyen Loğoğlu, şunları ifade etti:

"AKP Hükümetinin tepkisine gelince, sürekli bağıran, çağıran bir Başbakanımız var. Yani ben ne kadar çok bağırırsam ben bu işi hallederim, bu yetmez. Sadece şikayetçi olmak bir politika değil. Sadece sağa sola çatmak bir politika değil. Daha somut şeyler lazım. Ne lazım İslam İşbirliği Teşkilatını toplantıya çağırabiliriz. Açarsın telefonu İsrail Devlet Başkanı veya Başbakanıyla da görüşürsün, bu yaptıklarınız yanlış, bunu durdurun dersin. Sadece şikayetle bir yere varılmıyor. Ayrıca çok daha somut bir şey de yapabilir bu hükümet. Malatya'daki Kürecik Radar İstasyonunun faaliyetlerini durdurabilir. Çünkü baştan beri biliyoruz bu radar istasyonundan elde edilen istihbari bilgiler hem NATO müttefiklerimizde ve bizzat Amerikan Başkanı Obama'nın ifadesine göre yine bölgedeki ortak ülkelerle yani İsrail ile paylaşıldığını da en yetkili ağızdan duyduk. Daha somut adımlar lazım."

-BARZANİ'NİN ZİYARETİ-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ziyaretine değinen Loğoğlu, "Biz CHP olarak Irak'ın bütün parçalarıyla buna Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi de dahil bütün bu ilişkilerin Irak'ın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve ulusal birliği ve Irak anayasasındaki hükümler çerçevesinde olmasını istiyoruz. Hiçbir komşumuzun Irak dahil parçalanmasını istemiyoruz. Irak'ın parçalanmasına hizmet edecek herhangi bir sürece bir gidişata Türkiye'nin ortak olmasını istemiyoruz. O bakımdan AKP iktidarının tek yanlı olarak yani sadece Kuzey'deki bölgesel yönetimle bağlarını sıkılaştırmak fakat bu arada merkezi hükümeti ihmal ederek bunu yapmak Irak'ın bütünlüğüne zarar veren bir politikadır. Biz bundan kaygı duyuyoruz" diye konuştu.

-DAVUTOĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ-

Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik ithamlarda bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Biraz yüzüm kızararak söylüyorum, bu kadar bilgisiz, bu kadar içinde bulunduğu dünyadan bihaber bir insan Dışişleri Bakanı sıfatıyla neler söyleyebiliyor. Diyor ki "Ekmeleddin İhsanoğlu bizim izlediğimiz politikalar sayesinde Genel Sekreter oldu' diyor. Onun ilk defa demokratik bir seçimle işbaşına gelmesi Genel Sekreter seçilmesinde AKP'nin izlediği politikanın katkısı kadar kendi birikimi, kendi hasletleri de çok önemli ve ağırlıklı bir rol oynamıştır.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri seçimle işbaşına gelir, seçimle işbaşından gider, görev süresi vardır. Demek ki Sayın Davutoğlu'nun bundan bile haberi yok. Veya haberi var ben ne söylersem kamuoyunu aldatma gücüne sahibim düşüncesiyle böyle bir yalanı da ortaya atmış olabilir."

Davutoğlu'nun söylemini "yakışıksız" olarak niteleyen Loğoğlu, "Davutoğlu birden fazla noktada kamuoyunu yanıltmaya kalkışmaktadır" dedi.

-DÖRT ESKİ BAKAN HAKKINDA KURULAN SORUŞTURMA KOMİSYONU-

Dört eski bakan hakkındaki soruşturma komisyonuna ilişkin soruya Loğoğlu, "Meclis'in bu meseleye el koymasının iktidar partisi engellemek için her türlü marifetini ortaya koyuyor. O itibarla Meclis'in bu konudaki soruşturma faaliyetinin objektif, adalete uygun bir noktaya gelmemesi için iktidar partisi olayın başından beri yaptığı şeylere yenilerini ekleyecektir. Ve her türlü müdahaleyi yaparak bu araştırma ve soruşturmanın bir yere varmamasını sağlama gayretkeşliği içinde maalesef olacaktır" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sözlerine ilişkin soruya da Loğoğlu, "Herkes kendi açıklamalarından sorumludur ama dinimizin peygamberinin bir tartışma konusu yapılmasını da doğrusu pek hoş karşılamıyorum" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Loğoğlu'ndan Hükümete 'Filistin' Çağrısı: İslam İşbirliği Teşkilatını Toplantıya Çağır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement