CHP'li Vekili İsyan Ettiren Tablo - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekili İsyan Ettiren Tablo

CHP\'li Vekili İsyan Ettiren Tablo

Trakya Birlik 84 Kuruşa Sattığı Ayçiçeği 1 Tl'nin Üzerinde Fiyatla Bulgaristan'dan Almaya Çalışıyor.

17.11.2010 09:01

CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Trakya Birliğin 84 kuruşa sattığı ayçiçeği bugün 1 TL'nin üzerinde bir fiyatla Bulgaristan'dan almaya çalıştığını söyledi.

CHP, Trakya Birliğin bu sezonda alım politikalarının yanlışlığı ile ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi. CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır'da, TBMM Genel Kurulu'nda "bu kadarına da pes" dedirtecek olayı şu sözlerle anlattı.

"2 Eylül'de Trakya Birlik diyor ki; "Ben avans fiyat açıklıyorum ve bu fiyatım da 81 kuruş.' Yani borsada 83 kuruş olan malı Trakya Birlik "81 kuruşa alacağım avans fiyatıyla' diye açıklıyor. Açıkladıktan sonra ne oluyor? Borsa hızla düşmeye başlıyor, 3 Eylül'de 74 kuruş. 83 kuruştan 74 kuruş yani 9 kuruş birden düşüyor. Borsa 16 Eylül'de 80 kuruş, Trakya Birlik satış fiyatı açıklıyor, diyor ki, ben 152 bin ton mal satacağım, bunun da fiyatı 84 kuruş. Satış fiyatı açıklıyor. Yani diyor ki, borsaya gidip üzülmeyin sanayiciler, gelin benden alın, mal da hazır, kuru da, örttüm üzerini de. Ve bu ilanla ihale yapmadan toplam 152 bin ton mal satıyor. Bu malın önemli bir bölümünü uluslararası iki yabancı firma alıyor, bir bölümünü yerli sanayicilerimiz alıyor."

-"84 KURUŞA SATTI, 1 TL'NİN ÜZERİNDE ALDI"-

Trakya Birliğin dahilde işleme rejimi sebebiyle belirli bir miktar ayçiçeğini ithal edebilme hakkına sahip olduğuna dikkat çeken Çakır, "O gün 84 kuruşa sattığı ayçiçeğini bugün 1 TL'nin üzerinde bir fiyatla Bulgaristan'dan almaya çalışıyor Trakya Birlik. Şimdi, madem 1 TL'nin üzerinde bir fiyatla alacaksın niye o gün 84 kuruş, ortalama fiyat 88 kuruşa sattın? " diye sordu. (ANKA)

(MG/HF/ORH)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekili İsyan Ettiren Tablo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement