Çift Cinsiyetli Asya'nın Dramı! Okulu Bırakmak Zorunda Kalan Küçük Kız, Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Çift Cinsiyetli Asya'nın Dramı! Okulu Bırakmak Zorunda Kalan Küçük Kız, Yardım Bekliyor

Erzurum'da hastalıkları yüzünden yıllardır hastaneye giden 13 yaşındaki Asya, çift cinsiyetli olduğunu öğrendi. Okulu bırakmak zorunda kalan küçük kız, tedavi için yardım bekliyor.

25.03.2018 11:25  Güncelleme: 16:38

Erzurum'da yaşayan Nejla- Orhan A. çifti, çocukları 13 yaşındaki Asya'nın hem kadın hem de erkek özelliklerini taşıdığını belirterek, yardım eli uzatılmasını istedi. Arkadaşlarından bazıları bu durumu öğrenince okulu bırakan Asya A. ise tedavi olup, ablaları gibi kadın olarak yaşamak istediğini söyledi.

BABA, KAĞIT TOPLAYARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Gecekonduda yaşayan, at arabası ile kağıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan Orhan A., 4 çocuğundan Asya'yı, hipertansiyon, adrenalin yetmezliği, astım, panik atak, göz damarında yırtılma, kalpte iki tane kaçak ve romatizma hastalıkları nedeniyle bir yıldır hastaneye götürdüklerini söyledi. İki ay önce duydukları karşısında ise şok olduğunu söyleyen Orhan A., "Doktorlar, 'çocuğunuz çift cinsiyetli' deyince annesi ile ne yapacağımızı şaşırdık.

"YAVRUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"

Yavrumun çektikleri hastalıklar yetmiyormuş gibi bir de bu çıktı. Bu durum onu da perişan etti. Okulun en başarılı öğrencilerinden birisiydi. Ama o çok sevdiği okulunu da bıraktı. Kızımın psikolojisi bozuldu. Erzurum'daki doktorlara götürdüm ama burada yapılacak bir şey olmadığını, İstanbul veya Ankara'ya götürmemi istediler.

Sefalet içinde bir hayatımız var. Kızımın ilaçlarını bile alamaz durumdayım. Artık çocuklarıma bakamaz oldum" diye konuştu.

Çift Cinsiyetli Asya'nın Dramı! Okulu Bırakmak Zorunda Kalan Küçük Kız, Yardım Bekliyor

"GELİNLİK GİYMEK ONA DA NASİP OLUR"

Büyük kızları 19 yaşındaki Sedanur'un da yüzde 25 zihinsel engelli olduğunu ifade eden anne Nejla A. ise "Çocuklarımız akraba evliliğinin kurbanı. Çift cinsiyetli olan kızım, ağrılarından geceleri uyuyamıyor. Evladım gözlerimin önünde eriyip gidiyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin.

Ona hiçbir şey yapamamak beni kahrediyor. İmkanım olsa, canımı veririm. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, devlet büyüklerimizden yardım elini uzatmalarını istiyoruz. İnşallah gelinlik giymek ona da nasip olur" dedi.

Çift Cinsiyetli Asya'nın Dramı! Okulu Bırakmak Zorunda Kalan Küçük Kız, Yardım Bekliyor

"ARKADAŞLARI ÖĞRENDİ, OKULU BIRAKTI"

Çift cinsiyetli yaşamanın zor olduğunu ve bu durumdan çok utandığı için ortaokulu bıraktığını söyleyen Asya A., ablaları ve arkadaşları gibi kız olmak istediğini söyledi. Büyüdüğünde doktor olup kendisini gibi yoksul ve mağdur çocukları ücretsiz ameliyat edeceğini belirten Asya A., "Bu durumdan utanıyorum. Herkes beni kız biliyor. Sınıftaki arkadaşlarımın bazıları bunu öğrenmiş.

"GECELERİ YORGANIMIN ALTINDA SAATLERCE AĞLIYORUM"

Aralarında gizlice konuştuklarını görünce, üzülüp, bayılıyorum ve hastaneye kaldırıyorlar. Artık bunları yaşamamak için okula gitmeme kararı aldım. Tek isteğim tedavimin yapılması. Çoğu gece, başımı yorganın altına sokup saatlerce ağlıyorum" diye konuştu.

Çift Cinsiyetli Asya\'nın Dramı! Okulu Bırakmak Zorunda Kalan Küçük Kız, Yardım Bekliyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çift Cinsiyetli Asya'nın Dramı! Okulu Bırakmak Zorunda Kalan Küçük Kız, Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • mehmet: ulan ne salaksınız be. güya sansür koymuşsunuz. ulan videoda kabak gibi belli ya salaklar. 9 3 Yanıtla
  • ZEYTİNBURNULU: DEVLET YARDIM ELİNİ UZATACAKTIR.İÇİNİZ RAHAT OLSUN ALLAH ACİL ŞİFALAR NASİP ETSİN. 4 2 Yanıtla
  • müzeyyen : köylerde muhtarlar neden var sehirlerde belediyeler neden var insanların sorunları ile ilgilenmek için ama kimsede iş yok her kes AY başi gelince maasını çekiyo acaba o paraları hakeden varmı bu kızı bu haberlere çıkmak zorunda kalmazdı herkes işini yapsa valla dua gidiSAT KÖTU 5 0 Yanıtla
  • ömer: Allah şifa versin inşAllah tez zamanda sağlığına kavuşur 3 0 Yanıtla
  • YOU ARE BANNED: la maniac depresif attackli internet site töneticileri. resimleri blur effect yapmışsınızda videoda neden effect yok. YOU ARE BANNED!!! 3 0 Yanıtla
  • FİLOZOF: DEVLET BİRAZDA KENDİ VATANDAŞINA SAHİP ÇIKSIN BU AİLEYE EL UZATSIN YETER SURİYELİYE ARAKANLIYA GAZZELİYE YARDIM 0 3 Yanıtla
  • Ahmet: Akraba evliliğin kurbanı. Kaderin önüne geçilmez ama sigara içersin bir şey olmaz, akraba evliliği yaparsın bir şey olmaz. Aaa bak filanca akrabam ile evlendim bir şey olmadı. Olmaz tabi sana olmaz başkasına olur. Senin başına geldiği zaman da kader denir. Rabbim acil şifa versin. 2 0 Yanıtla
  • 1: Burdan hastanelere sesleniyorum : derhal ücretsiz gereken yapılsın, en kısa zamanda okuluna kavussun !!! Bu bir ricadır !!! 2 0 Yanıtla
  • Devlet baba yap bi babalık : O kadar çok devlet hastanemiz var ki 1 0 Yanıtla
  • erkan: sizi beyinsiz ahmaklar bu şekilde mağdur olan insanların yüzünü neden kamufle etmiyorsunuz.fotoda bulanık yapıp videoda net göstermenin mantığı ne. 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement