Cizre'de Çatışma: 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Çatışma: 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

18.12.2015 14:16  Güncelleme: 15:55

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan operasyonlar sürerken, teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yarlandı.

OKULA SALDIRDILAR

Şırnak Çakırsögüt Jandarma Komando timlerinin istihbarat için kullandığı okula bir grup terörist tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yarlandı.

OSMANİYE NÜFUSUNA KAYITLI

Şehit olan uzman çavuşun Osmaniye nüfusuna kayıtlı Serkan Has olduğu belirtilirken, yaralılar tedavi için hastaneye kaldırıldı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

BABA EVİNDE YAS VAR

Cizre ilçesinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için operasyonlar sürerken, güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Serkan Has'ın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 8040 sokakta ikamet eden ailesine acı haberi sağlık ekiplerinin nezaretinde Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak verdi. Oğlunun şehadet haberini alan anne Şerife Has, fenalık geçirdi. Acılı anne, "Yeni ev almıştı, oturamadı. Dayanağım gitti." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Anne Şerife Has'ı kadın assubaylar sakinleştirmeye çalıştı. 25 yaşındaki Uzman Çavuş'un 6 kardeş olduğu, Jandarma Özel Harekat Timi'nde görev yaptığı belirtildi.

Bu arada 2 gün önce çıkan çatışmalarda, kurşunların isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 30 yaşındaki Hediye Şen'den sonra dün akşam da 25 yaşındaki Doğan Aslan da çatıma bölgesinde isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdi. Doğan Aslan'ın cenazesi Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, bir gün önce yaşamını yitiren Hediye Şen de bugün Gülçlükınak İlçesi'ne bağlı Damlabaşı Köyü'nde toprağa verildi.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı 5'inci güne girerken, çıkan çatışmalarda bugüne kadar 3 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan askeri kargo uçaklarıyla Şerafettin Elçi Havalimanı'na gelen özel harekat timleri ve jandarma ekipleri, helikopterlerle Silopi ve Cizre'ye sevk ediliyor.

Tek fırının açık olduğu ilçede, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak için güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon devam ederken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor. - Şırnak

Cizre\'de Çatışma: 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Çatışma: 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu - Son Dakika


Advertisement