Harran Çocuk Üniversitesi Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Harran Çocuk Üniversitesi Mezunlarını Verdi

Harran Üniversitesi, bünyesinde dezavantajlı çocukların eğitiminin amaçlandığı Çocuk Üniversitesinde eğitim gören öğrencilere sertifikaları verildi.

05.09.2014 20:28  Güncelleme: 21:25

Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesinde dezavantajlı çocukların eğitiminin amaçlandığı Çocuk Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere sertifikaları verildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törende, kentteki doğum oranının yüksekliğine ve genç nüfusun fazlalığına dikkati çekti.

Şanlıurfa'nın insan kaynağı açısından önemli şehirler arasında yer aldığına işaret eden Uslu, "Bu kaynağı yetiştirdiğimiz gibi nitelikli hale getirmek de bizim ortak hedefimiz. Bu genç nüfusu zenginlik haline getirmek istiyorsak, nadide servetimiz olan evlatlarımızı yetiştirmek istiyorsak elbette pek çok destekleyici unsuru da onlara sunmak zorundayız. Çocuk Üniversitesi aracılığıyla onları kariyer hedeflerine yöneltmek bizim için birincil hedef" dedi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman da HRÜ'nün güzel çalışmalara imza attığını belirterek, bu tarz programları desteklediklerini söyledi.

HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'den sonra üniversiteleri bünyesinde Çocuk Üniversitesi kurduklarını belirterek, sertifika alan öğrencilerin lise eğitiminden sonra eğitim kariyerlerini HRÜ'de sürdürebilmeleri için her türlü çabayı sarf edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından 65 çocuğa sertifikaları verildi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılınç, çocukların aileleri ve davetliler katıldı.

Harran Çocuk Üniversitesi Mezunlarını Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Harran Çocuk Üniversitesi Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement