Cpessec Yönetici ve Uzman Konferansları - Son Dakika
Güncel

Cpessec Yönetici ve Uzman Konferansları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "İnsani krizlerin üstesinden gelebilmek için kamu istihdam kurumlarımızın mülteci ve göçmenlere yönelik politikalarını çeşitlendirmesi ve etkinleştirmesi gerekiyor.

06.12.2016 12:32

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "İnsani krizlerin üstesinden gelebilmek için kamu istihdam kurumlarımızın mülteci ve göçmenlere yönelik politikalarını çeşitlendirmesi ve etkinleştirmesi gerekiyor." dedi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kamu İstihdam Kurumları Merkezi (CPESSEC) Yönetici ve Uzman Konferansları" CVK Park Bosphorus Otel'de başladı.

Yıldırımhan, çalışma hayatının huzuru, işveren ve çalışanların geleceğe güvenle yürümeleri için karşılıklı hakların ve çıkarların korunduğu, verimliliğin ve dünyayla yarışın konuşulduğu bir çalışma dünyası için çalıştıklarını söyledi.

Kamu istihdam politikalarının küreselleştiğini dile getiren Yıldırımhan, uluslararası düzeyde iş birliğinin zorunluluk haline geldiğini anlattı.

Yıldırımhan, savaşların ve terör olaylarının yol açtığı krizlerin, tüm insanlığın huzurunu, refahını ve ortak geleceğini tehdit ettiğini aktararak, " Suriye'de 6 yıla yakın zamandır devam eden iç savaşta, bugüne kadar 600 bin kişi öldürülmüş durumda. Yaşadığı yeri terk eden insanların sayısı 12 milyon, ülkesini terk etmek zorunda kalan insanların sayısı ise 5 milyonu buldu. Suriyelilerin yaklaşık 3 milyonunu, ülkemizde misafir ediyoruz. İnsani krizlerin üstesinden gelebilmek için kamu istihdam kurumlarımızın mülteci ve göçmenlere yönelik politikalarını çeşitlendirmesi ve etkinleştirmesi gerekiyor. Aksi takdirde, uluslararası toplum olarak bizlerin bu insani krizin hesabını veremeyeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Sorunların çözümü için ülkelerin iş birliği yapması gerektiğini ifade eden Yıldırımhan, şunları kaydetti:

"Burada gerçekleştirilecek çalışmalar, yalnızca iyi uygulama alışverişi ile kalmayacak, bölge ülkeleri arasındaki dostluğu ve kardeşliği de pekiştirecektir.

Bu toplantının, kamu istihdam hizmetlerimizin kurumsal kapasitesine önemli katkılar sağlayacağını umut ediyorum. Şu anda burada bulunan 10 ülkenin temsilcileri olarak hepimize büyük görevler düşmektedir. Önümüzdeki iki gün boyunca üzerinde tartışacağımız konu başlıklarını, küresel bir sorun olan işsizliğin çözümü ve insana yakışır işlerin çoğaltılması için üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle değerlendirmeli ve alacağımız kararların uygulamaya taşınması için gayret etmeliyiz."

"Kamu istihdam kurumları, iş gücü piyasalarını akıllıca analiz etmeli"

İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan da CPESSEC'in, ülkeleri kamu istihdam hizmetleri alanında bir araya getiren bölgesel bir ağ olduğunu söyledi.

Küresel düzeyde işsizlik oranlarının yeterli istihdam yaratılamaması nedeniyle hala yüksek seviyede olduğuna dikkati çeken Özkan, "ILO verilerine göre 2017'de işsizlik oranının dünya genelinde yüzde 5,7, gelişmiş ekonomilerde ise yüzde 6,4 civarında olacağı tahmin edilmektedir. Bu oran, elbette kayıt dışı ve kırılgan işlerde çalışan milyonlar ile iş gücü piyasasının dışında kalan kitlelerin durumunu göz ardı edebileceğimiz anlamına gelmemektedir." diye konuştu.

Özkan, bu oranların ortaya çıkışında yapısal ekonomik, sosyal, siyasal ve güvenliğe dair faktörlerin olduğunu vurgulayarak, "Ancak kamu istihdam kurumları, çözümün bir parçası olarak, bu rakamları doğru okumalı, iş gücü piyasalarını akıllıca analiz etmeli ve yenilikçi, etkili ve hakkaniyetli hizmetler sunmalıdır. Bu bağlamda, örgütsel yapılarımızın esnekliği ve hizmet alan nüfus gruplarının iyi analiz edilip bu gruplara duyarlı hizmetlerin tasarlanması bizler için önümüzdeki dönemde üzerinde düşünülmesi gereken başlıca hususlardandır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cpessec Yönetici ve Uzman Konferansları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement