Cumhurbaşkanı Gül: BM Raporu Bizim İçin Yok Hükmündedir - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül: BM Raporu Bizim İçin Yok Hükmündedir

Cumhurbaşkanı Gül: BM Raporu Bizim İçin Yok Hükmündedir

*gül, " BM raporu bizim için yok hükmündedir" dedi.

02.09.2011 14:55

*gül, " BM raporu bizim için yok hükmündedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül Cuma namazına Babası ve Kayınpederiyle birlikte geldi.

"Türkiye bölgenin en güçlü ülkesi olarak sadece kendi hak hukukunu değil, bütün mazlumların da hak ve hukukunu korumak için elinden gelen gayreti gösterecektir"

Haber : Özgür ALTUNCU - Kamera : Özgür ARSLAN - DHA - İstanbul

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tarabya Merkez Cami'sinde Cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin BM'nin Mavi Marmara raporu hakkındaki sorularını yanıtladı. Gül, " BM raporu bizim için yok hükmündedir" dedi. Dış işleri Bakanı Davutoğlu'nun açıklamalarının Türkiye Devletinin pozisyonunu yansıttığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, " Bu açıklamalar, bu tepkiler daha önce alınacaktı. Ancak bazı müttefik ülkelerin, iyi niyetli çalışmalarına fırsat vermek için bugün beklenmiştir" şeklinde konuştu.

"RAPOR BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

Türkiye'nin vatandaşlarının hak ve hukukunu savunmak için gösterdiği tavrın bazıları tarafından anlaşılamadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün İsrail'e yönelik alınan tedbirlerin ilk aşama olduğunu da vurguladı. İsrail'in tavrına göre ilerde başka tedbirler de alınabileceğini vurgulayan Gül, " İsrail hükümeti, kendi halkına da yük olan bir hükümettir. Hiç bir güvenilirliği de söz konusu değildir. Olup bitenleri en iyi şekilde tahlil etmesi gereken İsrail hükümetiyken, tamamen strateji yoksunu bir durumdadır. Türkiye bölgenin en güçlü ülkesi olarak sadece kendi hak hukukunu değil, bütün mazlumların da hak ve hukukunu korumak için elinden gelen gayreti gösterecektir" diye konuştu. Türkiye'nin barış ve istikrar istediğini vurgulayan Gül sözlerini " Barış ve istikrarın sağlanması için İsrail'in atması gereken adımlar vardır. Umut ederiz ki, bunları kendileri fark etmiyorsa, onları müttefikleri kendilerine fark ettirecek şekilde anlatırlar" şeklinde tamamladı. Gül raporda özür tavsiyesinin yer almadığını hatırlatan bir gazeteciye, " Rapor açıkcası bizim için yok hükmündedir" karşılığını verdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL CUMA NAMAZINA BABASI VE KAYINPEDERİYLE GELDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumanamazına, Tarabya köşkünde misafir ettiği babası Ahmet Hamdi Gül ve Kayınpederi Ahmet Özyurt'la birlikte geldi. Cumhurbaşkanı Gül'den önce camiden ayrılan Ahmet Özyurt görevliler tarafından araca bindirilerek köşke götürüldü. Cumhurbaşkanı Gül açıklamanın ardından babası Ahmet Hamdi Gül'le birlikte makam aracına binerek Tarabya köşküne geri döndü. Gül Tarabya Merkez Camisinden vatandaşların alkışlarıyla uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül: BM Raporu Bizim İçin Yok Hükmündedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement