Davutoğlu Zafere Yürüdü, İlk Telefon Halid Meşal'den Geldi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu Zafere Yürüdü, İlk Telefon Halid Meşal'den Geldi

Davutoğlu Zafere Yürüdü, İlk Telefon Halid Meşal\'den Geldi

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, seçim sonuçlarından dolayı AK Parti lideri Davutoğlu'nu tebrik etti. Meşal dünya liderleri içerisinde Davutoğlu'nu arayan ilk isim oldu.

02.11.2015 10:16  Güncelleme: 10:35

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, seçim sonuçlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu tebrik etti.

TELEFONLA ARADI

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Meşal'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nu arayarak, Türkiye'deki demokrasi şöleni nedeniyle tebriklerini ilettiği" belirtildi.

"HAYIRLAR GETİRSİN"

Meşal'in görüşmede Türkiye'de ilerlemenin, güvenliğin ve istikrarın artması, Türk halkına, Filistin davası başta olmak üzere ümmetin davalarına hayır getirmesi temennilerinde bulunduğu kaydedildi.

"TÜRKİYE DÜNYA BARIŞI İÇİN ÖNEMLİ BİR ÜLKE"

Etiyopya Hükümet Sözcüsü Getachew Reda AA muhabirine yaptığı açıklamada seçimleri oy çoğunluğuyla AK Parti'nin kazanmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Seçim sonuçlarından dolayı Türk halkını kutlayan Reda, "Türkiye, dünya barışı için önemli bir ülkedir. Türkiye'nin istikrarı, Ortadoğu'daki ve Avrupa'daki barışa olumlu şekilde yansıyor" dedi.

Türkiye ile Etiyopya arasında güçlü ilişkilerin bulunduğunu kaydeden Reda, "Türkiye, Erdoğan'ın başbakanlık yaptığı AK Parti döneminde Afrika'ya yöneldi" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu Zafere Yürüdü, İlk Telefon Halid Meşal'den Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • hahaah: aglamayin len,opun bakim yenemediginiz bilegi geri kafali ilericiler sizi 23 1 Yanıtla
  • BU HALK SONUNU SECTI: BENIM BASBAKANIM DEYIL BU ULKEDE HALK YOK YALAKALAR SAHTEKARLAR ORDUSU VAR SAVASI YANI ISIDI SECTI AGLAMAYA HAKKI YOK 5 12 Yanıtla
  • DÜZCELİ: Turkiyeye ummete ve Turk birligine hayirli ugurlu olsun.. 11 2 Yanıtla
  • sevke: sızın gıbı bos konusanlar bu ulkeyı bu hale getırdı allah bunları basımızdan eksık etmesın tayyıp erdogana hayırlı ve uzun omur versın ınsallah 6 0 Yanıtla
  • turkey: kiskananlar catlasi n 4 0 Yanıtla
  • Erkan : Başka kimse tebrik etmez emin olun, yandınız siz AKP başınıza iş aldınız 0 4 Yanıtla

Advertisement