Demirtaş, Almanya'da Ringe Çıktı! Desteklediği Boksör Şampiyon Oldu - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, Almanya'da Ringe Çıktı! Desteklediği Boksör Şampiyon Oldu

Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleşen "Kıtalararası Orta Sıklet Şampiyonluk" maçında Demirtaş'ın desteklediği boksör İsmail Özen şampiyon oldu. Demirtaş maç sonu ringe çıktı.

08.05.2016 08:59  Güncelleme: 09:13

HDP Eşbaskanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş ve HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün katılımıyla gerçekleşen "Kıtalararası Orta Sıklet Şampiyonluk" maçında Demirtaş'ın desteklediği boksör İsmail Özen şampiyon oldu.

Almanya'nın Hamburg kentinde Arena Spor Salonu'nda Sauerland Boks Kulübü tarafından düzenlenen Kıtalararası Şampiyonluk yarışmasında, Tunceli doğumlu Hamburg'da yaşayan boksör İsmail Özen, Gürcistanlı rakibi Ramazi Gogicheshivi'yi üçüncü rauntta nakavtla yenerek orta hafif sıklette şampiyonluk eldivenini almaya hak kazandı.

DEMİRTAŞ SALONA KÜRTÇE MÜZİKLE GİRDİ

Odatv'den Süheyla Kaplan'ın haberine göre boksör İsmail Özen salona "Kürt ulusal marşı"yla girerken, Demirtaş ise Kürtçe müzikle girdi.

"BİJİ SELO" SLOGANLARI

Alman kanallarının canlı yayınladığı maçta taraftarlar "Kürdistan faşizme mezar olacak" ve "Biji Selo" (Yaşasın Selo) sloganları attı.

ELDİVENLERİ DEMİRTAŞ ALDI

Daha önceki yarışmalarında kazandığı boks eldivenlerini ve maçta elde edilen gelirleri " Kobani'nin yeniden inşası" için bağışlayan Özen, şampiyonluk maçı sonrasında yaptığı konuşmada "Bu eldiveni Diyarbakır ve Cizre halkı adına Selahattin Demirtaş'a takdim ediyorum" dedi.

DEMİRTAŞ RİNGE ÇIKTI

Şampiyonluk sonrası ringe çıkan ve eldiveni alan Demirtaş da "Bu eldiveni Cizre ve Sur'da devlet katliamına karşı direnen halkımız adına alıyorum. Bu şampiyonluk eldiveni Cizre ve Sur'un yeniden inşası adına yapılan yardım kampanyasında en yüksek bağışı yapana verilecektir. Bundan sonra İsmail Özen'i dünya şampiyonluk yarışmasında da görmek istiyoruz" dedi.

İsmail Özen'i Demirtaş'ın yanı sıra, Almanya'nın en zengin ailesine mensup olan Michael Otto'nun 42 yaşındaki kızı olan nişanlısı Janina Otto da izledi.

Demirtaş, Almanya\'da Ringe Çıktı! Desteklediği Boksör Şampiyon Oldu

Son Dakika Güncel Demirtaş, Almanya'da Ringe Çıktı! Desteklediği Boksör Şampiyon Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (129)

  • gakko23: dersimliler kürt degildir türkmen alevi leridir.Çokda akıllı sıcak kanlı insanlar ama hdp liler ve kandırdıkları gençlerle oraları yıllardır iyi asimile etmişler kürtüz diye bi gidin görün tunceliyi kürtçe bilen bir kişi zor bulursunuz ünüversteyi açtılar tunceliye hep kıroları doldurmuşlar devletde oranın halkı baraj lardan nefret ettıgını bile bile inatla her yeri baraj yapıp halkı iyice kendinden sogutuyor eeee bi görün hdp bunu nasılda kullanıyor halkı yanına çekip 123 290 Yanıtla
    dersimli: zaf bomo ha 7 1
  • ...: selo candır cannnnnnnnnn.. 159 20 Yanıtla
  • selçuk: ALLAHINA KURBAN SELO BAŞKANN 109 52 Yanıtla
  • TARİH ÖĞRETMENİ: TUNCELİLER İRANIN HORASAN-DEYLEM BÖLGESİNDEN GELME ÖZ VE ÖZ TÜRKMEN ALEVİLERİDİR ESKİ MEZARLARI GELENEK GÖRENEKLERİ BUNUN ISPATIDIR ZAZACA BİLMELERİ ONLARI KÜRT YAPMAZ BUNDAN 50 SENE ÖNCE HİÇBİR DERSİMLİ KÜRDÜM DEMEZDİ BU KORKUDAN DEĞİL ALEVİYİZ DERLERDİ APO BİLE 89 DA DERSİMİ NE PAHASINA OLURSA OLSUN KÜRTLEŞTİRMEMİZ LAZIM DEYİP O BÖLGEDEKİ DEVRİMCİLERİ VE HALKI KATLETTİ BASKI TEHDİTLE O HALKI SİNDİRDİ MALESEF 81 30 Yanıtla
    JamaL Dersim: Uzayda canlı bulunsa onlarada türk dersiniz... Biz öz be öz KÜRDÜZ. Sen ve senin gibilerden bıktık... 11 8 Hurkan: Oyuzdenmi katl ettiniz çoluk çocuk demeden 14 4 digorlu: resmi tarihi kurmaca ve yalan olan öğretmenin yorumuda bu kadar olur.dersim kürdün şahdamarıdır o yüzden kıyımlara maruz kaldılar.şah damarını kesebilirsin gövdeyi bitirirsin mantığı. 7 1 ..: o sanagöre öyledir tarih öğretmeni biz kendi tarihimizi biliriz bize dedelerimiz anlatı herşeyi biz dedlerimizin söylediklerine inanırız sizin söylediklerinize inanmayız o yüzden katliam yaptınız tuncelide dünya kadar insan öldürdünüz 1938 lerde kızlarını satınız başkalarına evlatlık olarak verdiniz tunceli halkının çektiklerini hiç bir halk çekmemiştir bizde tek seloya inanırız başka kimseye inanmayız 4 2 TARİH ÖĞRETMENİ: BEN BİR GERÇEĞİ SÖYLÜYORUM SOYUN TÜRKMEN AMA SEN KÜRDÜM DİYORSAN BU SENİN SEÇİMİN KARDEŞİM BEN IRKÇI DEĞİLİM KÜRTTE BENİM İÇİN DEĞERLİDİR ERMENİDE VE DİĞERLERİ... 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement