1) DENİZLİ'DE HALTER TURNUVASINA GİDEN ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN MİDİBÜS DEVRİLDİ; 2 ÖLÜ, 26 YARALI
DENİZLİ'nin Buldan ilçesinde öğrenci servis midibüsü devrildi. Çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
Denizli- Manisa Karayolu'nun Buldan ilçesi, Yenicekent Mahallesi yakınlarında, saat 17.30 sıralarında, öğrenci servis midibüsü devrildi. Olay yerine jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
HALTER TURNUVASINA GİDEN ÖĞRENCİLERİ TAŞIYORMUŞ
Denizli'nin Buldan ilçesinde devrilen midibüste İzmir'den Denizli'ye Bölgesel Halter turnuvasına katılmak için giden öğrencilerin bulunduğu bildirildi.
DENİZLİ'nin Buldan ilçesinde, halter turnuvasına giden lise öğrencilerini taşıyan midibüs yol kenarındaki araziye yuvarlandı; 2 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.
Kaza, Denizli- Manisa Karayolu'nun Buldan ilçesi, Yenicekent Mahallesi yakınlarında, saat 17.30 sıralarında, meydana geldi. İzmir'den Denizli'de yapılacak Okul Sporları Halter Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'na katılmak için giden Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Besim G., kullandığı 35 BYZ 354 plakalı midibüsün direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan midibüs yol kenarındaki araziye yuvarlandı. Midibüsteki öğrencilerden 2 si hayatını kaybederken, şoföründe aralarında bulunduğu 26 kişi yaralandı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılıp, tedaviye alındı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
VALİDEN AÇIKLAMA
Denizli'de meydana gelen kaza sonrası bölgeye Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç da geldi. Vali Coşkun, kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Coşkun, kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek, "Hepimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Buldan ilçemizde maalesef üzücü bir kaza meydana geldi. Yarın ilimizde başlayacak olan Okul Sporları Genç Kızlar Halter Şampiyonası'na İzmir ilinden katılmak üzere gelen bir ekibimiz maalesef tek taraflı olarak burada kazaya karıştı. Meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi maalesef hayatını kaybetti, 26 da yaralımız var. Yaralılarımızın tamamını kentteki çeşitli hastanelere sevk ettik. Yaralılarımızın tedavilerine başlanıldı. Vefat eden kişilere Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bundan sonra temennimiz bu tür kazaların olmaması yönünde. Kazanın sebebi için ise arkadaşımız çalışmalarına başladı. Henüz daha net bir bilgi yok. Tek taraflı meydana gelen bir kaza. Çalışmalar yapıldıktan sonra netleşecek. Jandarma teşkilatımız gerekli çalışmaları yapacak. 26 yaralımızın içinde, edindiğimiz bilgilere göre ağır yaralılarımız var ama hastanedeki tetkikler neticesinde ortaya çıkacak" dedi.
Son Dakika › Güncel › Denizli'de Halter Turnuvasına Giden Öğrencileri Taşımak İçin Giden Midibüs Devrildi: 2 Ölü, 26 Yaralı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.