AFAD ve valiliklerden yapılan, "Sahillerden uzak durun" uyarısı kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

AFAD ve valiliklerden yapılan, "Sahillerden uzak durun" uyarısı kaldırıldı

Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik iki depremin ardından AFAD, Antalya Valiliği ve Mersin Valiliği'nden vatandaşlara, "Sahillerden uzak durun" uyarısı yapılmıştı. AFAD, 2 saat sonra Kandilli uyarısı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarıyı Kandilli ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kaldırıldığını bildirdi.

20.02.2023 21:50  Güncelleme: 09:15

Kahramanmaraş'ta 15 gün önce meydana gelen 7,7 ve 7.6'lık iki büyük deprem sonrası Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 20.07'de ise bu kez Samandağ'da 5,8'lik deprem oldu.

ÖNCE AFAD UYARDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'daki 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerin ardından deniz seviyesinde yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durulması uyarısında bulundu. Antalya ve Mersin Valiliği de vatandaşları sahillerden uzak durması için uyarmıştı. Ancak bu uyarı Kandilli ile yapılan görüşme sonrasında kaldırıldı.

AFAD ve valiliklerden yapılan, 'Sahillerden uzak durun' uyarısı kaldırıldı

İKİ SAAT İÇİNDE UYARI KALDIRILDI

AFAD, iki saat sonra uyarının kaldırıldığını bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından Kandilli Rasathanesi'nin uyarısı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı Kandilli Rasathanesi ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

AFAD ve valiliklerden yapılan, 'Sahillerden uzak durun' uyarısı kaldırıldı
AFAD ve valiliklerden yapılan, "Sahillerden uzak durun" uyarısı kaldırıldı

Son Dakika Güncel AFAD ve valiliklerden yapılan, 'Sahillerden uzak durun' uyarısı kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement