Devletin Zirvesi, Gaziantep'te Cenaze Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Devletin Zirvesi, Gaziantep'te Cenaze Törenine Katıldı

Devletin Zirvesi, Gaziantep\'te Cenaze Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, beraberindeki bakanlarla birlikte Gaziantep'te PKK tarafından yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerine katıldı.

22.08.2012 15:28  Güncelleme: 15:30

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki bakanlarla birlikte önceki gün Gaziantep'te terör örgütü PKK tarafından yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerine katıldı.

Devletin zirvesinin buluştuğu cenaze namazı için asri mezarlıkta bulunan Bahaettin Nakıfoğlu Camii'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çoğunlukla çevik kuvvet ekibinin oluşturduğu polisler, camiye vatandaşları tek tek arayarak aldı. Camiye ilk olarak bakanlar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi. Burada öğle namazının ardından devletin zirvesi saldırı sonucu ölen 6 kişi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi için cenaze namazında saf tuttu. Cenaze namazı öncesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, halkı sükunete davet ederek cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve diğer protokol üyeleri burada kısa bir görüşme yaptı.

Cenazeler, askerler ve vatandaşlar tarafından cenaze araçlarına konuldu. Bu sırada annesini kaybeden Bakan Şahin, kendi acısını yaşarken diğer yandan saldırıda yakınlarını kaybeden aileleri teselli etmeye çalıştı. Cenaze namazı sırasında baygınlık geçiren kadınlar ise sedyeye alınarak ambulansa götürüldü.

Devletin zirvesi daha sonra ayrıldı.

Saldırıda hayatını kaybeden Duygu Akar (21), Onur Fikret Akar (21) ile Almina Melisa (11) asri mezarlıkta toprağa verilirken, Sevgi Gülperi İnanç (11), toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi. İsmail Daler (30) Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, Safi Canbaş (48) ise Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bakan Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık ise asri mezarlıkta bulunan aile mezarlığında toprağa verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Devletin Zirvesi, Gaziantep'te Cenaze Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement