Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Kalkınma Bakanı Elvan, Tanju Çolak ile birlikte esnaf gezdiKALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, eski milli futbolcu Tanju Çolak ile birlikte esnaf gezdi.

01.04.2017 20:19

Kalkınma Bakanı Elvan, Tanju Çolak ile birlikte esnaf gezdi

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, eski milli futbolcu Tanju Çolak ile birlikte esnaf gezdi.

Mersin merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Forum Yaşam Alışveriş Merkezindeki mağazaları gezen Bakan Elvan ve Çolak,

referandumda destek istedi. Ziyaret esnasında bir sokak müzisyeninin yanına giden Elvan, müzisyenin çaldığı 'Ölürüm Türkiyem' isimli esere alkış ile eşlik etti. Ardından alışveriş merkezinin içerisindeki bir çiğ köfteci tezgahının arkasına geçen Elvan ve Çolak, vatandaşlara çiğköfte ikram etti.

'Galatasaraylılığımı askıya alıyorum' dedikten sonra aidatını ödemediği gerekçesiyle Galatasaray'dan ihraç edilen Çolak, mağaza içerisindeki 'Gs Store'a 'Re re re, ra ra ra, Galatasaray Cimbombom' diyerek girdi. Çolak ve Elvan mağaza çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından da Fenerium'a giren Çolak, 'Biz iki takımda da oynadık ya, değişir mi' dedi ve çalışanlarla sohbet etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve eski Milli Futbolcu Tanju Çolak bir arada

Elvan ve Çolak esnaf gezerken

Vatandaşlarla sohbet ederken

Sokak müzisyenlerine alkışla eşlik ederken

Elvan ve Çolak GS Store'da

Elvan ve Çolak Fenerium'da

Elvan ve Çolak vatandaşa çiğköfte ikram ederken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

==============================

Bakan Ağbal ve Özlü Bayburt'ta (2)

AĞBAL VE ÖZLÜ, DOĞALTAŞ İŞLETMESİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI

Bayburt'ta çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Organize Sanayi Bölgesi'nde, Avrupa Birliği Projesi kapsamında kurulan ve faaliyetlerine Ocak ayında başlayan Doğaltaş İşletmesi'nde düzenlenen açılış törenine katıldı.

Programda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin son yıllardaki doğal taş ihracatının 4 milyar dolar seviyesine eriştiğinin altını çizdi, "Bunu daha da yukarıya çekmek için yeni ocakları faaliyete geçirmenin yanı sıra taşları blok şekilde ihraç etmek yerine modern tesislerde işlenmiş taş ihracı yapmak daha önemli. Bu tesisimizin önemi de buradan geliyor. Hem bölgesindeki doğal taş madenlerinin kapasitesini artıracak hem de bu taşların işlenerek piyasaya sürülmesini sağlayacak" dedi. Bakan Ağbal, konuşması sonrasında yöre sakinlerinden referandumda 'Evet' oyu istedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü de konuşmasında, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında birçok ilde Bayburt'takine benzer çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatarak, "Bu programın ilk döneminde 44 projeye 500 milyon avro fon sağlandı. Bu projelerle iki risk sermayesi fonunu hayata geçirdik. Ayrıca Türkiye'nin ilk lisanslı fındık deposunu, bir lojistik merkezi, 4 teknoparkı, 10 iş geliştirme merkezini ve bu merkeze benzeyen 9 ortak kullanım atölyesini kurduk ve işletiyoruz. Bu programın yeni döneminde ise 405 milyon avro fonla bu sefer 81 ilimizin tamamında yeni projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Türkiye 2016'nın son çeyreğinde yüzde 3,5, yılın tamamında ise yüzde 2,9 büyüdü. Türkiye ekonomisi piyasa beklentilerini yine aştı, yine birçok insanı şaşırttı, mahcup etti. Geçtiğimiz yıl gerçekten birçok olumsuz duruma rağmen ekonomimiz hızlı şekilde toparlandı ancak şunu da biliyoruz ki bizim daha hızlı büyüme oranları yakalamamız lazım" dedi.

Konuşmaların ardından işletmenin açılışı yapıldı. İki bakan daha sonra taş işletmesinde incelemelerde bulundu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Salondan görüntü

-Bakan Ağbal'ın konuşması

-Bakan Özlünün konuşması

-Açılış yapılması

-Bakanların fabrikayı gezmesi

Haber-Kamera: Coşkun MENEK DHA

==============================

Çavuşoğlu: Değişen tek şey; hükümeti cumhurbaşkanı mı, başbakan mı kuracak? (4)

KARŞIYAKA ÇARŞISI'NDA TUR ATTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum öncesinde geldiği İzmir'de, Bayraklı ilçesinde gençlerle buluştu. Gençlerin referanduma ilişkin sorularını yanıtlayan Mevlüt Çavuşoğlu, ardından Alaybey semtinde seçim koordinasyon merkezini açtı. Partililerin ilgi gösterdiği Çavuşoğlu, fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi. Burada partililere seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasını Karşıyaka Spor Kulübü'nün atkısıyla yaptı. Seçimlerin hoşgörü içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP'nin de Karşıyaka Çarşısı'nda referandum çalışması yaptığını, oradaki esnaf ziyaretini, rahatsız olmamaları için ertelediklerini söyledi.

"RUSLARI KORKUTMUŞLAR"

Antalya'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan Rusların rejim değişiyor denilerek korkutulduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Çok ayıp bir şey. Bu kadar düştünüz mü? Anlamakta zorluk çekiyoruz. Hayır vermek için kampanya yapan bir kişi, tarafsız birine gitsin, neden hayır vermesi gerektiğini anlatsın, yüzde 75'i evet der" dedi.

"YARGIYA BEN DE GÜVENMİYORUM"

Türkiye'nin geleceğinin şahıslara bağlı olmaması gerektiğini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "7 Haziran'da koalisyon olacak diye herkes paniklemedi mi? Keşke koalisyon kültürü bizde de işlese ama hep sorun. Ekonomik kriz, siyasi kriz. Bizim bakanlıkta eski bakanların fotoğrafları var. 4 ayı geçene 'Bunların ömrü uzun olmuş' diyoruz. Bunlar değerli bakanlar, onların suçu değil ama 3 ay kalabilmiş. Sistemi güçlendirmemiz lazım. Getireceğimiz sistem, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır. Güçler ayrılığı tesis etmemiz lazım. Kuvvetler ayrılığı öyle bir güçlü olsun ki tüm kurumlar birbirini çok iyi denetlesin. Keyfi işlemler olmasın. Yargı bağımsızlığı yanında tarafsızlığı olsun. Yargıya güveni olan var mı? Yargıya ben de güvenmiyorum. MHP'nin ve AK Parti'nin vatan millet sevgisinden şüphesi olan var mı? Keşke CHP de olsaydı" diye konuştu.

AVRUPA ÜLKELERİNE NE OLUYOR

Konuşması sırasında, "Avrupa'daki ülkelere ve basına ne oluyor" sorusunu yönelten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Neden 'hayır' için çalışıyorlar? Türkiye'yi çok sevdiklerinden mi, Müslümanlara bayıldıklarından mı? Türkiye'nin güçlü olmasından rahatsızlar. Bu yüzden gece-gündüz 'hayır' için çalışıyorlar. Hainlere öyle bir Osmanlı tokadı indireceğiz ki bir daha seslerini çıkaramayacaklar" dedi.

ÇARŞIYI GEZDİ

Açılıştan sonra, programda olmamasına rağmen Bakan Çavuşoğlu, Karşıyaka Çarşısı'nı gezdi. Burada vatandaşlarla sohbet edip, onların referanduma ilişkin sorularını yanıtladı. Esnafı da ziyaret eden Çavuşoğlu, pasta fırınında kendisine ikramda bulunulmak istenmesi üzerine, rejimde olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gezisi sırasında birkaç kişilik grup ise İzmir Marşı'nı söyleyip yakınından geçti. Ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından görüntü.

-Katılanların görüntüsü.

-Çarşıya gezmesinden görüntü.

-Vatandaşlarla sohbetten görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

==============================

Meral Akşener: Ankara Valisi 'sizi koruyamam' diyerek miting izni vermedi (2)

"EL BAB'A NİYE GİTTİK?"

Çerkezköy İlçesi'nin ardından Tekirdağ il merkezine geçen Meral Akşener, burada Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak'ın katıldığı programda vatandaşlarla bir araya geldi. ABD ve Rusya'nın izin vermesi ile El Bab'a gidildiğini öne süren Akşener, şöyle dedi:

"Şimdi El Bab'a gittik. Hem ABD hem Rusya'nın izin vermesi ile El Bab'a gittik. Bu arada Obama ile küsüz biliyorsunuz. Trump Reis seçilsin diye kurbanlar adandı, Trump Reisi seçildi. Şimdi tokat atıp duruyor. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı'nı tutukladılar. ve biz sonuç olarak Fırat Kalkanı Operasyonu'na katıldık. Biz milletçe arkasında durduk. Siyasi parti gözetmeksizin arkasında durduk. Çünkü şöyle bir amaç vardı. Türkiye'ye gelmiş 3,5 milyon Suriyelinin önemli bir kısmını geri göndereceğiz, orada bir özel alan yapılacak. ve YPG ile PYD'nin Suriye'de kantonları birleştirip sınırlarımızda bir devlet kurmasının önüne geçilecekti. İyi hoş, bu arada 'ey Hollanda' dedi. Bir hanım orada itildi kakıldı. Sınır dışı edildi. Şimdi bir pankart asmışlar, 'Hollanda'yı titreten kadın. Nene Hatun' diye. El hak haklıdırlar bir şey demiyorum. Bizler Hollanda'ya, Almanya'ya verdik veriştirdik. Milletimizin onurunu, devletimizin onurunu iki paralık ettiler. Dolayısı ile hükümete dedik ki, ne istiyorsanız yapın. Hangi tedbirleri alacaksanız alın. Yaptırım mı yapacağız yapın. Biz aç kalmaya razıyız dedik. Ama, 'ey Almanya, ey Hollanda' demenin dışında arkasından gelen bir şey yok. Sonra baktık, 'ey Almanya, ey Hollanda'nın arkasından bir şey oldu. Meğer bu gürültünün arkasından biz Fırat Kalkanı'ndan geri dönüyormuşuz. Ondan bu gürültü çıkarılmış. Şimdi soru şu. 71 gencimiz şehit oldu. İkisini ise IŞİD'çiler yaktı. Bu çocuklar oraya niye gitti? Ne yaptı? Niye geri dönülüyor? ve biz orada ne kazandık? Türkiye ne kazandı? YPG ve PYD'nin koridoruna engel mi oldu? Afrin dışarı mı çıkarıldı? Membiç özerklikten mi kurtarıldı? Gördük ki ABD ile Rusya anlaşmış, tehdit ediyor bizimkileri."

Akşener'in konuşmasının ardından salondakilere Trakya şivesi ile "1 Nisan'da ayır beya diyecek misiniz?" diye sorunca, "ayır' yanıtın aldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Akşener'in otele gelişi

-Akşenerin bir kadına sarılması

-Salondan detay görüntüler

-Akşener'in konuşmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

==============================

Mermer bloklar arasında sıkışan 2 işçi öldü (2)

O ANLAR KAMERAYA YANSIDI

2 İşçinin hayatını kaybettiği kaza, fabrikanın güvenlik kameralarına yansıdı. Saat 05.32 sıralarında kaydedilen görüntülerde mermer blokları taşıma sırasında devrilen bir blok işçilerden birini sıkıştırdığı görülüyor. Diğer işçi de arkadaşına yardım etmek için araya girmesinin ardından peş peşe diğer blokların da devrilerek işçileri sıkıştırıyor. Kendi çabaları ile blokların arasından çıkamayan işçilerin sabah vardiyası değişiminde gelen arkadaşları tarafından fark edilerek yaralı halde kurtarıldıkları, ancak vücutlarında mermerlerin oluşturduğu basınç nedeni ile oluşan iç kanamadan dolayı hastanede yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi. Olayın ardından her iki işçinin cenazesi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından otopsi işlemi yapıldı. Bu sırada morg kapısında bekleyen yakınlarının da bir hayli üzüntülü olduğu görüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Güvenlik kemarası görüntüleri

-Kazanın yaşandığı an

-Diğer işçinin arkadaşına yardımı

-Diğer bolkların peş peşe devrilip işçileri sıkıştırması

Haber: SİVAS, DHA

==============================

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu

HAKKARİ'de polis 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 5 kilogram uyuşturucu metamfetamin ele geçirildi.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde ilimiz genelinde 31.03.2017 tarihinde uyuşturucu madde imal ve ticareti suçlarına yönelik eş zamanlı, 45 ekip ve 160 personelin katılımı ile 22 ayrı adreste operasyon yapıldı. Operasyonda 5 paket halinde 5 kilogram metamfetamin diye tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirilmiş, uyuşturucu suçu ile alakalı 4 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 3'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmış 1 kişi serbest bırakılmıştır" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Operasyon için adreslere giden ekipler

-Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyon

-Koçbaşı ile kapıları kıran Özel Harekat Polisleri

-Dedektör köpekle evde uyuşturucu araması yapılırken

-Evlerde arama yapılırken

-Genel ve detaylar

-Bulunun uyuşturucu madde

==============================

Lapseki Belediyesi'ne yeni bina

ÇANAKKALE'nin Lapseki Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Köprübaşı Mevkii'nde yapımını başlanan Lapseki Belediyesi'nin yeni hizmet binası için temel atma töreni düzenlendi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, belde belediye başkanları, idari amirler, il genel meclis üyeleri, muhalefet partisi ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

İstiklal Marşı ve Kuran okunmasıyla başlayan törende konuşan Başkan Yılmaz, ilçede sürdürülen alt ve üst yapı yatırımlarıyla birlikte devlet destekli projelerin sürdüğünü ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ise kısa süre önce temeli atılan Avrupa ve Asya kıtalarını bir kez daha birleştirecek olan Çanakkale 1915 Köprüsü'nden bahsederek konuşmasına başladı. Turan, konuşmasında referandumda evet oyu kullanılması için halka çağrı da yaptı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise darbe girişimini hatırlatarak, "Bu millet canını ortaya koyarak istiklal mücadelesini verdi. Bizler de bu yaşananlardan ders alarak yarınlarımızı inşa edeceğiz. Lapseki Belediyesi'nin park açılışında ismini '15 Temmuz Şehitler Parkı' olarak belirlemesi aziz şehitlerin hatırasının yaşanmasına vesile olacaktır. Ben şehit olanlara Allah'tan rahmet dilerken yaralı olan ve tedavileri devam eden şehitlerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Protokol üyeleri sahneye davet edilerek İl Müftüsü Arif Gökçe'nin duasıyla Belediye Hizmet Binası-Kültür Merkezi temel atma merasimi gerçekleştirildi.

Öte yandan; Lapseki sahilinde bulunan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı katkılarıyla yapılan 15 Temmuz Şehitler Parkı açılışı ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun programıyla da kentte düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz konuşması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan konuşması

Temel atma butonuna basılması

Haber- Kamera: Orhan AKTUĞ/ LAPSEKİ (Çanakkale),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement