Son dakika gündem: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü - Son Dakika
Güncel

Son dakika gündem: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü

Son dakika haberi... Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, başkent Beyrut'ta resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.

16.11.2021 12:44  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, başkent Beyrut'ta resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Baabda Sarayı'nda Bakan Çavuşoğlu ile görüştüğünü ifade etti.

Avn ile görüşmesinden sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı ile Türkiye ve Lübnan ilişkilerini nasıl geliştireceğimizi konuştuk. Yeni hükümetin kurulmasından dolayı kendisini tebrik ettim. Ayrıca 22 Kasım'ın Lübnan Milli Günü olması vesilesiyle şimdiden kendisini tebrik ettim." ifadelerini kullandı.

Lübnan Cumhurbaşkanlığı ofisi de görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, Avn'ın Türkiye'den Suriyeli mültecilerin evlerine dönmesi ve özellikle uluslararası toplumun mültecilere Suriye içinde yardım sunmasında baskı uygulanması konusunda her türlü destek talebinde bulunduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Avn'ın Suriyeli mültecilerin evlerine dönüşü hususunda Irak, Türkiye ve Ürdün arasındaki koordinasyonu desteklediği de aktarıldı.

Son dakika gündem: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika gündem: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement