Diyarbakır'da Hizbu-ut Tahrir Üyeleri 'Yargı Zulmü Mağdurları Buluşması' Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Hizbu-ut Tahrir Üyeleri 'Yargı Zulmü Mağdurları Buluşması' Düzenledi

Diyarbakır\'da Hizbu-ut Tahrir Üyeleri \'Yargı Zulmü Mağdurları Buluşması\' Düzenledi

DİYARBAKIR'da 'Yargı zulmü mağdurları buluşması' adı altında düzenlenen toplantıda, Hizb-ut Tahrir üyeleri, Hizb-ut Tahrir davalarında bugüne kadar 500'den fazla kişi hakkında toplam bin 828 yıl ceza verildiğini ve şu anda Yargıtay'da onama bekleyen 900 yıla varan hapis cezalarının istediğini davalar olduğu belirtildi.

17.01.2015 16:31

DİYARBAKIR'da 'Yargı zulmü mağdurları buluşması' adı altında düzenlenen toplantıda, Hizb-ut Tahrir üyeleri, Hizb-ut Tahrir davalarında bugüne kadar 500'den fazla kişi hakkında toplam bin 828 yıl ceza verildiğini ve şu anda Yargıtay'da onama bekleyen 900 yıla varan hapis cezalarının istediğini davalar olduğu belirtildi.

Diyarbakır'da Hizb-ut Tahrir üyeleri, 'Yargı zulmü mağdurları buluşması' adı altında bir toplantı düzenledi. Toplantıya Hizb-ut Tahrir, El-Kaide, 28 Şubat ile Sivas davalarında yargılanılanların yanı sıra İstanbul Hizb-ut Tahrir Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Yargı Zulmü Mağdurları Platformu Başkanı Muhammed Abidin Yağmur ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Köklü Değişim Diyarbakır Şube Temsilcisi ve Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Büro üyesi Aydın Usalp yaptı. İslami kesimler üzerinden zulümlerin giderek arttığını belirten Aydın Usalp, "Zulümler 28 Şubat sonrası daha da artmış durumdadır. Her ne kadar son 10 yılda yasalarda bir takım düzeltmelere gidildiyse de gel gör ki son 10 özellikle İslami kesimlere yapılan zulümler giderek artmıştır. ve biz biliyoruz ki referansımız İslam ve İslam zulmün her çeşidine karşıdır. Yine biliyoruz ki sadece Müslümanlar zulmü uğramadı bu ülkede. Çeşitli etnisiteler, çeşitli kimliklere sahip olan her kesimden insanlar zulme uğradı. ve yine biz biliyoruz ki sadece zalim olan devlet de zulüm etmedi. İslamdan gereğince nasibini alamayan Müslümanlardan zulüm etmeye başladı. Bu bağlamda biz bu zulümleri dile getirmek adına Diyarbakır'da bu programı gerçekleştiriyoruz. Bu ülkede sadece Hizb-ut Tahrir değil, özellikle İslami kimliklerinden dolayı her kesimden insanlar zulme maruz kalmıştır ve kalmaya da devam ediyor" dedi.

Konuşma sonrası slayt gösterimin yapıldığı toplantıda, Hizb-ut Tahrir davalarında bugüne kadar 500'den fazla kişi hakkında toplam bin 828 yıl ceza verildiğini ve şu anda Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nde onama bekleyen 900 yıla varan hapis cezalarının istediğini davalar olduğu belirtildi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan İstanbul Hizb-ut Tahrir Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hizb-ut Tahrir'in İslami siyasi bir parti olduğunu belirterek "Özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Hizb-ut Tahrir ideolojisi İslam olan temel anlamda İslami siyasi bir partidir. Herhangi silahlı bir mücadeleyi veya cebir ve şiddet eylemini metod olarak benimsemiyor, kabul etmiyor ve ret ediyor. Ama Türkiye'de 1960'lı yıllardan bugüne dünya da bir çok ülkede de çalışması var. Hizb- ut Tahrir hakkında, Hizb-ut Tahrir üyeleri, yöneticileri ve Hizb-ut Tahrir'le organik bağı olan sempatizanları hakkında yargılamalar yapıldı ve çok ağır cezalar verildi" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Hizbu-ut Tahrir Üyeleri 'Yargı Zulmü Mağdurları Buluşması' Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement