Doğa Katliamına Karşı Ortak Mücadele Ağı - Son Dakika
Güncel

Doğa Katliamına Karşı Ortak Mücadele Ağı

Doğa Katliamına Karşı Ortak Mücadele Ağı

DTK Ekoloji Meclisi, Türkiye'deki tüm çevre örgütleri ile ortak mücadele ağır kurarak, bölgede yaşanan doğa katliamına karşı harekete geçti.

11.08.2015 15:27

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji Meclisi, orman yangınları başta olmak üzere son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin basın toplantısın düzenledi.

"Yaşam Damarlarının Kesilmesi Hedeflenmektedir"

DTK Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Ekoloji Meclisi üyeleri hazır bulundu. Meclis adına açıklama yapan Meclis üyesi Şehbal Şenyurt, yaşanan çatışmalı sürece dikkat çekti. Eril devletli sistemin bölge coğrafyasında yürürlüğe koyduğu son savaş konseptiyle ormanların topyekun imha politikalarına kurban edildiğini anlatan şöyle devam etti:

"İnsanın, kendi yurttaşını olduğu kadar börtü böceği, kekliği, köstebeği, geyiği tüm doğal yaşamı yok eden bu orman yangınları ile sömürgeci yaklaşımın saray politikalarına hayır diyen, radikal demokrasi isteyen bölge insanının ve tüm Türkiye demokrasi güçlerinin yaşam damarlarının kesilmesi hedeflenmektedir. Barajlar, HES'ler, maden ocakaları, kaya gazı kuyuları, termik/nükleer santraller ile Karadeniz'den Trakya'ya Ege'ye Türkiye'nin tamamını tüketim toplumu enerji politikalarına peşkeş çeken zihniyet bütün gücü ile saldırmaya devam etmektedir."

Türkiye'deki Çevre Örgütleri İle Ortak Mücadele Ağı

Söz konusu doğa katliamına karşı ortak mücadele çağrısı yapan Şenyurt şöyle devam etti: "Bizler yaşam savunucuları olarak Karadeniz'e yeşil yola karşı direnenler, Ege'de, Soma'da madencilerin, Yırca'da zeytin ağaçlarının katliamına karşı birlikte haykıranlar, Mersin ve Sinop'ta nükleer santrallere karşı duranlar ve Gezi'de hep beraber diktaya, sömürüye, doğa ve insan katliamına karşı çıkanlar olarak bir araya geliyor, Kürdistan dağlarındaki yangınları, doğa talanını yerinde tespit ederek topyekun savaş politikalarına hayır diyor ve ekoloji mücadelelerini ortaklaştırıyoruz."

Sorumlu Bakanlıklar Hakkında Suç Duyurusunda Bulunulacak

3 ayrı bölgeye giderek incelemelerde bulunacaklarını ifade eden Şenyurt, sorumlu kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Şenyurt, "Bu yangınlar bölgenin insansızlaştırılması, ekonomik damarlarının kesilmesi ve çeşitli yatırımlar ile kapitalsit modernitenin bu bölgede yeniden canlanmasına dönük büyük adımlar içeriyor. 3 günlük tur yapacağız. Dersim, Amed, Hakkari, Dersim'de çalışma yürüteceğiz. Türkiye halklarının ekoloji mücadelesi veren güçleri ile güçlü bir dayanışma ağı geliştirip suç duyurusunda bulunacağız. İçişleri Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, Orman Bakanlığı ve TSK tüm kurumlara dönük suç duyurusunda bulunacağız. Yapacağımız çalışmaların ardından rapor hazırlayacağız" dedi.

Söz konusu heyetler 16 Ağustos'ta başlayacakları çalışmalarında Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Bitlis ve Hakkari gibi illerde 3 günlük çalışma yürütecek. Çalışmaların ardından hazırlanacak olan raporlar Diyarbakır'da düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna deklere edilecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Doğa Katliamına Karşı Ortak Mücadele Ağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement