Dünya Alman Çoban Köpeği 1.açık Orta Doğu Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

Dünya Alman Çoban Köpeği 1.açık Orta Doğu Şampiyonası

Dünya Alman Çoban Köpeği 1.açık Orta Doğu Şampiyonası

Dünya Alman Çoban Köpeği Dernekleri Birliği (WUSV) ile Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından düzenlenen '1.Açık Orta Doğu Şampiyonası', Antalya'da yapıldı.

11.11.2012 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Alman Çoban Köpeği Dernekleri Birliği (WUSV) ile Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından düzenlenen '1. Açık Orta Doğu Şampiyonası', Antalya'da yapıldı.

Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği'nin gerçekleştirdiği 1'nci WUSV Açık Orta Doğu Şampiyonası Döşemealtı Belediyesi Çığlık Stadyumu'nda yapıldı. Şampiyonaya 120 Alman çoban köpeğinin yanı sıra farklı ırklardan köpekler de katıldı.

Sahiplerinin özel araçlarındaki kafeslerde getirdiği köpekler, yarışma için kontrolden geçirildi.

Alman çoban köpekleri, daha sonra köpekler, yürüyüş, ırk, anatomi, ten yapısı, göz rengi, ringdeki sergiledikleri özeliklerine göre puanlandırıldı.

Eğitim sınavına ise Alman çoban köpeklerinin yanı sıra diğer ırktaki köpeklerde katıldı.

Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karakaş, yarışmaya ağırlıklı olarak Alman çoban köpeklerinin katıldığını ifade ederek, köpeklerin anatomik değerlendirmelerini alarak şampiyonada birinciyi belirleyeceklerini söyledi.

Uluslararası anlamda ilk kez bu kadar önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Karakaş, "1.WUSV Açık Orta Doğu Şampiyonası'na Lübnan, Mısır, Almanya, Bulgaristan, Tunus'un yanı sıra en çok katılım Türkiye'den oldu. Türkiye Dünya Alman Çoban Köpeği Dernekleri Birliği'ne bu yıl daimi üye oldu. Bunu çok kısa bir sürede başardık. Önümüzdeki 3 yıl içinde tam üye olmak ve bu alandaki gücümüzü diğer ülkelere aktarmak istiyoruz. Bölge ülkeleri içinde en iyi biz olduğumuz için bu şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz" dedi.

Karakaş, şampiyonaya bu yıl 120 köpeğin katıldığını belirterek, bu sayının gelecek yıl 250'yi bulacağını kaydetti.

Profesyonel Köpek Eğitim Uzmanı Savaş Keskin ise yarışmanın şov, ırk standartlarının yanı sıra köpeklerin itaatlerinin ölçüldüğü sınavlarla devam ettiğini belirterek, şov kısmında Alman köpeklerinin yarıştığını ancak eğitim sınavlarında köpeğin 15 ayı doldurmuş olması şartının arandığını kaydetti.

Öte yandan, şampiyonanın hakemliğini WUSV Başkanı Wolfgang Henke, WUSV Asbaşkanı Wolfgang Tauber Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karakaş yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Alman Çoban Köpeği 1.açık Orta Doğu Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement