Dunya Gençler Santranç Şampiyonasında Birinciler Rusya ve Çin'den - Son Dakika
Güncel

Dunya Gençler Santranç Şampiyonasında Birinciler Rusya ve Çin'den

Dunya Gençler Santranç Şampiyonasında Birinciler Rusya ve Çin\'den

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nda birinciliği Rusya ve Çinli sporcular aldı.52 ülkeden 195 sporcunun katıldığı şampiyonanın ödül töreninde ünlü satranç ustası Garry Kasparov...

27.09.2013 13:12

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nda birinciliği Rusya ve Çinli sporcular aldı. 52 ülkeden 195 sporcunun katıldığı şampiyonanın ödül töreninde ünlü satranç ustası Garry Kasparov da katıldı.

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'ndeki TheNess Otkel'de gerçekleştirilen şampiyonada kadınlarda Rusya'den Alexandra Goryachkina, erkeklerde Çin'den Yu Yangyi birinci oldu. Şampiyonanın ardından gerçekleştirilen ödül törenine satranççı Garry Kasparov, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, FIDE Asbaşkanı Ali Nihat Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar da hazır bulundu.

KASPAROV SONUCA ŞAŞIRDI

Açılışta konuşan Garry Kasparov, büyük organizasyonların başarıyla tamamlanmasının sporcuların gerçek güçlerini göstermelerinde çok kritik bir önem taşıdığını söyledi. Kasparov şöyle dedi:

"Türkiye'de satrancın geldiği noktaya baktığımda oldukça etkilendiğimi belirtmek isterim. Burada başarılı sonuçlara imza atan tüm sporcuları tekrar tebrik ediyorum. Gelecekte katılacağınız şampiyonalarda sizlere bol şans diliyor, dünya satrancına çok değerli katkılar sağlamaya devam edecek olan ve bu organizasyonu gerçekleştiren Türkiye Satranç Federasyonu'na iyi dileklerimi iletiyorum. Bu yarışmada en son 33 yıl önce, 1980 yılında Dortmund'da gerçekleşen Dünya Gençler Şampiyonası'nda şampiyon olduğumda yer almıştım. Ben dünya gençler şampiyonu olduğumda, şampiyonayı 10,5 puan ile tamamlamıştım. Ipatov'un burada aynı puan ile ikinci olması gerçekten şaşırtıcı."

36 BİN 500 SATRANÇ TAKIMI DAĞITILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak da, Kocaeli'nin satranca verdiği önem ile ve lisanslı sporcu sayısı ile böylesi önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapmayı hak ettiğini belirtti. Başkanvekili Özak, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma olan 'Çocuklar için doğru hamlede buluşalım' projesiyle, ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine 36 bin 500 satranç takımı armağan ederek satranca verdikleri değeri gösterdiklerini anlattı.

52 ÜLKEDEN 195 SPORCU

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ise Dünya Gençler Şampiyonasını 52 ülkeden 195 sporcunun katılımıyla başarıyla tamamladıklarını kaydederek, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti. Gülkız Tülay, iki hafta boyunca sportmence yarışan, 13 turluk uzun maratonun ardından başarılı sonuçlara imza atan tüm sporcuları kutladı. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dunya Gençler Santranç Şampiyonasında Birinciler Rusya ve Çin'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement