Katil İsrail ordusu, Gazze'nin en büyük hastanesine tanklarını konuşlandırdı - Son Dakika
Güncel

Katil İsrail ordusu, Gazze'nin en büyük hastanesine tanklarını konuşlandırdı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki en büyük sağlık kuruluşu olan Şifa Hastanesi'ni tanklarla kuşattı. Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF) yapılan açıklamada ise hastanede görev yapan personelinden dün geceden beri haber alınamadığı duyuruldu.

13.11.2023 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sınır Tanımayan Doktorlar'ın (MSF) Gazze'deki en büyük sağlık kuruluşu olan Şifa Hastanesi'nde bulunan personelinden dün geceden bu yana haber alınamadığı bildirildi. Öte yandan İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ni tanklarla kuşattı.

"DÜN GECEDEN BERİ HABER ALAMIYORUZ"

MSF, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Şifa Hastanesindeki personelimizden dün geceden beri haber alamıyoruz." ifadesini kullandı. Gazze'deki diğer çalışma arkadaşlarının hastane çevresindeki "tehlike" halinin sürdüğünü aktaran MSF, buradaki personelin hayatları için endişe duyduklarını kaydetti.

İsrail tankları Gazze'nin en büyük sağlık kuruluşu olan Şifa Hastanesi'ni kuşattı, doktorlardan haber alınamıyor

"DURUM DIŞARI ÇIKMAK İÇİN ÇOK TEHLİKELİ"

Gazze'deki MSF çalışanlarından birinin "sokaklarda ölülerin, vurulanların ve yaralıların olduğunu" söylediği aktarılarak, söz konusu çalışanın, "Onların ağladığını duyuyoruz fakat bir şey yapamıyoruz. (Durum) Dışarı çıkmak için çok tehlikeli." dediği ifade edildi.

MSF'DEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

MSF'nin paylaşımında, "Sağlık çalışanları, durumu ciddi olan hastalar ve yerlerinden edilen siviller, hala Şifa Hastanesi'nde ve korunmaları gerekiyor." ifadeleri kullanıldı. Paylaşımda, "hastanelere saldırıların durdurulması, derhal ateşkes yapılması ve hastanelerden ayrılmak isteyenler için güvenli geçiş sağlanması" çağrıları yer aldı.

İsrail tankları Gazze'nin en büyük sağlık kuruluşu olan Şifa Hastanesi'ni kuşattı, doktorlardan haber alınamıyor

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı operasyon düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail, 7 Ekim'den bu yana 43'ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 361'i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

GAZZE'DEKİ CAN KAYBI 11 BİNİ GEÇTİ

Gazze'deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 180'i aştı, bu kişilerin en az 4 bin 609'unu çocuklar ve 3 bin 100'ünü kadınlar oluşturuyor. Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 186 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail tankları Gazze'nin en büyük sağlık kuruluşu olan Şifa Hastanesi'ni kuşattı, doktorlardan haber alınamıyor

LÜBNAN SINIRI DA HAREKETLİ

İsrail ordusu ile Lübnan topraklarında bulunan Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 73 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Katil İsrail ordusu, Gazze\'nin en büyük hastanesine tanklarını konuşlandırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katil İsrail ordusu, Gazze'nin en büyük hastanesine tanklarını konuşlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement