"Dünya’ya Eğitim ve Yatırım İhraç Eden Türkiye ile Gurur Duyuyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Dünya’ya Eğitim ve Yatırım İhraç Eden Türkiye ile Gurur Duyuyoruz"

"Dünya’ya Eğitim ve Yatırım İhraç Eden Türkiye ile Gurur Duyuyoruz"

Etyopya ve Tanzanya Ziyaretinden Dönen Milletvekili Yılmaz Tunç;

15.03.2011 09:26  Güncelleme: 09:27

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'la birlikte, 8 Mart Salı günü Etyopya ve Tanzaya'ya giden AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, 4 günlük programın ardından yurda döndü.

Milletvekili Tunç, "Etyopya ve Tanzanya ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Türk işadamlarının dünyanın en ücra yerlerinde nasıl büyük başarılara imza attığını görmek, bir Türk işadamının Afrika'nın en büyük fabrikasını kurduğunu görmek, Türk okullarında değişik milletlerin çocuklarının dilinden Milli Marşımızı dinlemek insanın tüylerini diken diken ediyor, dünyaya eğitim ve yatırım ihraç eden Türkiye ile gurur duyuyoruz" dedi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON)'un birlikte organize ettiği, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tuskon Başkanı Rıza Nur Meral, İhracatçı Birlikleri Başkanları, Dış Ticaret ve Hazine Müsteşarlığı'ndan üst düzey bürokratlar ve işadamlarının yer aldığı Etyopya ve Tanzanya programları oldukça yoğun geçti.

Milletvekili Tunç'un da yer aldığı heyetin ilk ziyareti Etyopya'nın Başkenti Addis Ababa'ya oldu. Havaalanında Etyopya Sanayi ve Ticaret Bakanı tarafından karşılanan heyet, Addis Ababa'da Etyopya-Türk İşadamları forumuna katıldılar. Etyopya Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanları ziyaret ederek ikili görüşmeler yapan heyet, ziyaretin ikinci gününde, Afrika'nın en büyük tekstil fabrikası olma özelliğini taşıyan, 120 bin metrekare alana kurulu bulunan, 4 bin 500 kişiye istihdam sağlayan, Türk firması AYKA'nın Addis Ababa'daki tekstil fabrikasının ek tesisinin temelini attılar. Temel atma törenini ardından fabrikayı gezen heyet fabrika sahibi Yusuf Aydeniz'den fabrika hakkında bilgiler aldılar.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyet, Addis Ababa'daki Türk okulu Necaşi Etyopya-Türk Koleji'ni ziyaret ettiler, 23 ayrı milletten öğrencilerin öğrenim gördüğü okulda, yabancı uyruklu öğrencilerin hazırladıkları Türk folklor oyunlarını seyreden, Türkçe şarkıları ve şiirleri dinleyen Türk heyeti okulu gezdiler, öğrencilere şapka ve çanta dağıttılar.

Etyopya ziyaretinin ardından programın üçüncü gününde Tanzanya'ya hareket eden Türk heyeti, Tanzanya'da da düzenlenen Tanzanya-Türk İşadamları forumuna katıldılar, Tanzanya Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Bakanlarını ziyaret ederek ikili görüşmeler yapan heyet, Tanzanya ile Türkiye arasında yatırım anlaşması imza töreninin ardından yurda döndüler.

Milletvekili Tunç, Ankara'ya çakılıp kalmayan, ihracatı 35 milyar dolardan 130 milyar dolara çıkaran AK Parti hükümetinin Dış Ticaretten sorumlu olan Bakanı Sayın Zafer Çağlayan'ın diğer ülkelere olduğu gibi bu kez de bir uçak dolusu işadamını Etyopya ve Tanzanya'ya götürerek, yabancı yatırımcılarla iş bağlantısı yapmalarını sağlaması ve ülkelerin en üst düzey yetkilileri ile görüşerek Türk yatırımcısının daha fazla ihracat yapması için gösterdiği yoğun gayret ve çabası için de teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Dünya’ya Eğitim ve Yatırım İhraç Eden Türkiye ile Gurur Duyuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement