Ekvator Ginesi'ndeki FETÖ Okulu Türkiye Maarif Vakfına Devredildi - Son Dakika
Güncel

Ekvator Ginesi'ndeki FETÖ Okulu Türkiye Maarif Vakfına Devredildi

Ekvator Ginesi\'ndeki FETÖ Okulu Türkiye Maarif Vakfına Devredildi

Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'daki FETÖ ile iltisaklı okul Türkiye Maarif Vakfına devredildi. Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, devri yapılan okulun "Maarif Malabo Okulu" adıyla hizmet vereceğini duyurdu.

17.09.2018 15:48  Güncelleme: 15:51

Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'daki FETÖ ile iltisaklı okul Türkiye Maarif Vakfına devredildi. Türkiye Maarif Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkent Malabo'daki FETÖ ile iltisaklı olan ve bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ile lise eğitim kademeleri bulunan okulun devri, Ekvator Ginesi Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı yetkililerinin katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı.

DEVİR ANLAŞMASI SONRASI DEVİR İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Nisan ayında Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve Eğitim Bakanı ile yapılan devir anlaşması ardından bugün devir işlemleri gerçekleştirildiği söyledi.

"KÖKLÜ KÖPRÜLERİN KURULMASINA VESİLE OLACAK"

Türkiye Maarif Okulları Türkiye ile Ekvator Ginesi arasındaki daha köklü köprülerin kurulmasına vesile olacağını ifade eden Akgün, şöyle konuştu:

"Başkent Malabo'daki FETÖ iltisaklı okulun, Türkiye Maarif Vakfı'na devir işlemleri için Türkiye'nin Malabo Büyükelçisi Şebnem Cenk'in, Ekvator Ginesi Eğitim, Yükseköğretim ve Spor Bakan Yardımcısı Maria Jesus Ncara Owono ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Amerika Genel Müdürü Fabiola Angono Miko ve vakfımızın yetkililerin katılımı ile gerçekleştirilen törenle devredildi.

Ekvator Ginesi'ndeki FETÖ Okulu Türkiye Maarif Vakfına Devredildi

"EN İYİ VE KALİTELİ EĞİTİMİ GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Bu süre içerisinde bize destek olan tüm Ekvator Ginesi yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu okulumuzda görev alan görevlilerimize başarılar dileriz. Eğitim alanında katkıda bulunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin adını kullanarak eğitim kisvesi altında şer odakları ile birçok ülkede faaliyet yürüten örgütlerin bıraktığı tahribatı onarmak ve Türkiye Cumhuriyeti adına açtığımız eğitim kurumlarında Ekvator Ginesi halkına en iyi ve kaliteli eğitimi götürmek için tüm ekibimizle canla başla çalışacağız. Okullarımızın Türkiye misyonunu en iyi şekilde temsil ederek ülkenin eğitimine katkı sağlayacağına inanıyorum.

"MAARİF MALABO OKULU ADIYLA HİZMET VERECEK"

Akgün, "Maarif Malabo Okulu" adıyla hizmet verilecek okulumuzda yapılacak bir takım düzenleme ve modernizasyon çalışmaları ardından yeni eğitim ve öğretim yılına devam edeceğini kaydetti.

Son Dakika Güncel Ekvator Ginesi'ndeki FETÖ Okulu Türkiye Maarif Vakfına Devredildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement