Elazığlı Avukattan CHP'liler Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Elazığlı Avukattan CHP'liler Hakkında Suç Duyurusu

Elazığlı Avukattan CHP\'liler Hakkında Suç Duyurusu

Elazığ Barosu Avukatlarından Şuay Alpay, CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Milletvekilleri Atilla Kart ve İsa Gök'ün Haklarında Cumhuriyet Savcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.

28.01.2011 16:48

ELAZIĞ Barosu avukatlarından Şuay Alpay, CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, milletvekilleri Atilla Kart ve İsa Gök'ün 'halkı direnişe kalkışmaya teşvik' ettikleri iddiasıyla haklarında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Avukat Şuay Alpay, düzenlediği basına toplantısında halkı direnişe çağırdıklarını iddia ettiği CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, milletvekilleri Atilla Kart ve İsa Gök, hakkında Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere Elazığ Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Savcıları göreve çağırdığını söyleyen Alpay, şu iddialarda bulundu:

"TBMM Anayasa Komisyonu çalışmaları sırasında, başta CHP Mersin Milletvekili İsa Gök olmak üzere bir kısım CHP'li milletvekilleri halkı mahalle mahalle, sokak sokak direnişe çağırmış, gün bugündür diyerek, direnişe ve sokağa dökülerek kaos yaratmaya çağrı yapmışlardır. Ardından yine CHP milletvekili Atilla Kart ve Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, birlikte yaptıkları ve tüm görsel ve yazılı medyada yansıyan basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti' nin tüm yurttaşlarını bu açık ve yakın tehlikeye karşı uyarıyor, anayasal ve meşru zemin içinde, toplumsal hakları kullanmalarının zorunluluğunu dile getirip, gün bugündür diyerek doğrudan ve dolaylı olarak tüm halkı TBMM'ye, millet iradesinin egemenliğine ve millet iradesinin tecelli ettiği meclisin meşru hükümetine karşı mahalle mahalle sokak sokak direnişe, yani toplumsal eylemlerle kaosa çağırmaktadır."

Avukat Şuay Alpay, "CHP'li milletvekillerinin TBMM, hükümete ve giderek tüm meşru sivil siyaset ve zemine direnişe ve kalkışmaya teşvik ederek suç işlemişlerdir. İşlenen suçlar açıkça ortadadır. Bunlarla ilgili yasal soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunmayı insani ve ahlaki bir görev ve ülkeye karşı sorumluluğun gereği olarak yapıyor ve algılıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığlı Avukattan CHP'liler Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement