En Acı Vasiyet - Son Dakika
Güncel

En Acı Vasiyet

En Acı Vasiyet

13 Yaşındaki Mehmet Ali Dilsiz'in Organları, Kaza Geçirmeden Bir Gün Önceki Vasiyetine Uyularak Bağışlandı.

24.10.2010 13:36

GAZİANTEP'te parkta oyun oynarken başına salıncak çarpıp ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 19 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 13 yaşındaki Mehmet Ali Dilsiz'in organları, kaza geçirmeden bir gün önceki vasiyetine uyularak bağışlandı.

Ölümüyle 3 kişiye hayat verecek olan Mehmet Ali'nin ailesi kazada ihmali olduğu iddiasıyla Şahinbey Belediyesi ve müdahalede gecikme olduğu gerekçesiyle hastane hakkında hukuk mücadelesi başlatacak.

Cizre'de geçtiğimiz hafta yaşanan 'Gurbe Vakası' benzeri bir olay da Gaziantep'te yaşandı. Merkez Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından Yeditepe Mahallesi'ne yapılan 'Engelsiz Park'ta 4 Ekim'de sallanan Dr. Nilüfer Özyurt İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Mehmet Ali Dilsiz, iddiaya göre engelliler için yaptırılan özel salıncağa bindi. Dilsiz, dengesini kaybedip, biniş bölümünün kapısı kapatılamayan salıncaktan düştü. Bu sırada yaklaşık 150- 200 kilo ağırlığındaki salıncak Mehmet Ali Dilsiz'in başına çarpmıştı. Kanlar içerisinde yere yığılan Dilsiz, ailesi tarafından önce Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, ardından da 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Parktaki salıncak metropol Şahinbey Belediyesi tarafından apar topar sökülürken, yoğun bakımda tedavisi süren Dilsiz, 19 gün süren yaşam mücadelesini dün kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Dilsiz'in organları ailesi tarafından bağışlandı.

SON BUSE VE VASİYET

4 çocuğundan en küçüğü olan Mehmet Ali'yi kaybetmenin acısını yaşayan baba emekli memur 48 yaşındaki Ömer Dilsiz, oğlunu yaşam ünitesinden çıkarılıp organlarının alınması için ameliyathaneye götürülüşü sırasında son kez sarılıp öptü. Acılı baba, Mehmet Ali'nin ölümünden önce birkaç kez kendisine organ bağışıyla ilgili sorular sorup, "Baba zaten insan ölünce organlari işe yaramıyor. O zaman benim organlarımı da ölürsem bağışlayın" dediğini belirterek, "Ben de yavrumun bu isteğini yerine getirip bağış yaptım" dedi.

Mehmet Ali Dilsiz'in amcası Mehmet Dilsiz ise, yeğeninin ölümünde ihmal olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"Şahinbey Belediyesi engelliler için yaptırılan parka görevli bırakmıyor. O salıncağın kapısının sallanış sırasında kapalı olması gerekiyor. Ancak, kapısı yok. Zaten kazadan hemen sonra da salıncağı apar topar söküp götürdüler. Ayrıca, Mehmet Ali, salıncaktan düştükten sonra ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü. Orada tomografi cihazının çalışmadığı ve doktor olmadığı söylendi. Bunun üzerine Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi arandı. Ancak, orada da tomografi cihazının çalışmadığı bildirildi. Daha sonra 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tomografi çektirildi ama bu bir saati aşkın süre geçti. Parkta görevli bulundurmayan belediyeye mi kızalım, yoksa yeğenimin hastanede 1 saati aşan süreyle bekletilmesine mi? Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın diye bu işin peşini bırakmayıp, hakkımızı arayacağız. Hem güvenlik önlemi almayan Şahinbey Belediyesi, hem de cihaz çalışmamasına rağmen Mehmet Ali'yi bir buçuk saat gözlem odasında bekleten Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki sorumlular hakkında davacı olacağız."

3 KİŞİYE YAŞAM VERECEK

Acı vasiyetiyle organları bağışlanan Mehmet Ali Dilsiz'in organları Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın başkanlığındaki bir ekip tarafından çıkarıldı. Daha sonra yoğun ve zamanla yarışan bir koşturmaca yaşandı. Mehmet Ali'nin 2 böbreğinden biri Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bir hastaya, sol böbreği Gaziantep'teki doku uyumu sağlanan bir böbrek hastasına, karaciğeri de kendisiyle aynı yaştaki bir çocuğa nakledildi. Dilsiz'in sol böbreği doktorların zamanla yarışı sonucu ambulansla Gaziantep Havalimanı'na götürülerek, Türk Hava Yolları'nın İstanbul aktarmalı seferiyle Antalya'ya ulaştırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En Acı Vasiyet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement