En İyi Kadın Traktör Sürücüsü Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

En İyi Kadın Traktör Sürücüsü Yarışması Yapıldı

En İyi Kadın Traktör Sürücüsü Yarışması Yapıldı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Ziraat Odası'nca düzenlenen 31'nci Üzüm ve Kültür Festivali renkli geçiyor.

28.07.2011 18:20

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Ziraat Odası'nca düzenlenen 31'nci Üzüm ve Kültür Festivali renkli geçiyor. Çeşitli yarışmaların da yer aldığı ve sanatçı Yıldız Tilbe'nin sahneye çıktığı dün geceki etkinlikleri yaklaşık 20 bin kişi izledi.

27 Aralık Stadyumu'nda düzenlenen festival, Mersin Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin gösterisi ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, üzüme teşvik istediklerini belirterek, destek istedi. Ergezer, "Tarsus tarımda her zaman öncü bir kent olmuştur. El ele verip Tarsus'a sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için tarımın önemini anlamamız lazım. Tarsuslu çiftçinin ekonomik durumu hiçte iyi değil. Buna rağmen Tarsus'ta üzüm ihracatı hızla artmaktadır. Bizler üreten, çalışan emekçi insanlarız. Bize teşvik verildiği takdirde teknolojiyi de kullanarak, Tarsus'ta üzüm üretiminde sıçrama yapmak istiyoruz" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ise Tarsus'un sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu dile getirerek, kentin tarım ağırlıklı sanayisi ise dünyaya örnek bir kent olduğunu söyledi. Kocamaz, "Tarsus'un yeniden cazibe merkezi olmasına ramak kalmıştır. Yıllardır verilen mücadele sonucunda sahillerimiz hayata geçtiğinde, havaalanı hayata geçtiğinde, Karboğazı hayata geçtiğinde Tarsus yeniden dünyanın dikkatini geçen bir merkez olacaktır. Bu gün Tarsus'un tanıtımı noktasında Ziraat Odası yine büyük bir görev yüklenmiştir" diye konuştu.

İLK KEZ, 'EN İYİ KADIN TRAKTÖR SÜRÜCÜSÜ' YARIŞMASI

Düzenlenen festival kapsamında Türkiye'de ilk defa en New Holland Mersin-Tarsus Acentesi'nce 'En iyi kadın traktör sürücüsü' yarışması yapıldı. Çevre köylerden 20 kadın çiftçinin katıldığı yarışma çekişmeli geçti. Büyük ilgi çeken yarışmada Tepeköy'den Zeynep Çelebi birinci, Taşçılı Köyü'nden Sıdıka Doğan ikinci, Cinköy'den Ümmü Gülsüm Coşkun üçüncü oldu.

ÜZÜM GÜZELİ DE SEÇİLDİ

Festivalin vazgeçilmez kategorileri arasında yer alan 'Üzüm güzeli' yarışmasında ise Cinköy'den Fatma Sönmez birinci, Eskişehir Köyü'nden İrem Özcan ikinci, Kaklıktaşı Köyü'nden Hayrünisa Göbül üçüncü oldu.

Sunuculuğunu İpek Tanrıyar ve İsa Aydın'ın yaptığı festivalin konser bölümü Kültür Bakanlığı sanatçılarının söylediği türkü ve şarkılarla başladı.

YILDIZ TİLBE ŞOV

Gecenin assolisti Yıldız Tilbe'nin havai fişek gösterisinin ardından sahne almasıyla birlikte festivalde yaşanan coşku iki katına çıktı. Yıldız Tilbe, ilginç dansı, duygusal ve hareketli şarkıları ile geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Tilbe, sahneye görevlilerin yardımı ile güçlükle çıkarken, programı sırasında yukarıya toplanan şeffaf kırmızı tülün içindeki mini eteğini sahnede düzeltti. Tilbe, kalabalığın şaşkın bakışları arasında eteğini düzeltip ilginç danslarına devam etti.

YASTIK KAPMA İZDİHAMI

Bu arada festival kapsamında bir firmanın TIRr dolusu yastık dağıtımı sırasında büyük izdiham yaşandı. Kalabalıktakiler, TIR'dan görevlilere tarafından atılan yastıkları kapabilmek için çaba sarf etti. Yastık dağıtımı sırasında yaşanan ve her an bir kargaşaya yol açması beklenen yastık dağıtımı, polis görevlilerinin müdahalesi son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En İyi Kadın Traktör Sürücüsü Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement