Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan Ziyareti Başladı! 24 Saat Boyunca Gösteri Yapmak Yasak - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan Ziyareti Başladı! 24 Saat Boyunca Gösteri Yapmak Yasak

Erdoğan'ın Vatikan ziyareti başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Papa Franciscus ile yapacağı görüşme nedeniyle Roma'da 24 saat boyunca gösteri yasağı ilan edildi.

05.02.2018 10:23  Güncelleme: 11:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan'da Papa Franciscus ile bir araya geleceği için İtalya'nın başkenti Roma'da gösteri ve protesto yapmak yasaklandı.

24 SAAT BOYUNCA GÖSTERİ YAPMAK YASAK

İtalyan yetkililer, Erdoğan'ın ziyaretini kapsayan süreçte gösterilere 24 saat boyunca yasak koydu. Erdoğan, pazartesi günü ülkeye dönecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan Ziyareti Başladı! 24 Saat Boyunca Gösteri Yapmak Yasak

PAPA İLE KUDÜS'Ü GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi tören ile karşılandığı Vatikan'da Papa Franciscus ile ikili görüşmede bulunacak. Türkiye-Vatikan ilişkileri, Kudüs ile ilgili gelişmeler, Suriye ve bölgesel sorunların yanı sıra yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığı ile mücadelenin ele alınacağı belirtilen görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin'i kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan Ziyareti Başladı! 24 Saat Boyunca Gösteri Yapmak Yasak

İTALYA CUMHURBAŞKANI İLE DE BİR ARAYA GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyaretinin ardından İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de bir ikili görüşmede bulunacak. Burada gerçekleştirilecek heyetlerarası çalışma yemeği ardında Erdoğan İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni'yi kabul edecek. Görüşmede Türkiye ve İtalya arasında siyasi, ekonomik, savunma sanayi alanlarında ikili işbirliği; Suriye, Irak ve Libya'daki son gelişmeler, Kudüs, terörle ve düzensiz göçle mücadele konularında işbirliği, AB ve Türkiye-AB ilişkileri gibi her iki ülkenin ortak gündeminde yer alan hususlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Gentiloni görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önde gelen İtalyan firmaları yöneticilerini kabul edecek.

59 YIL SONRA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Öte yandan Erdoğan'ın ziyareti, 59 yıl aradan sonra Vatikan'da Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Vatikan Ziyareti Başladı! 24 Saat Boyunca Gösteri Yapmak Yasak

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan Ziyareti Başladı! 24 Saat Boyunca Gösteri Yapmak Yasak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement