Ergenekon Davası'nda Sanıklar Savunma Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda Sanıklar Savunma Yapıyor

Ergenekon Davası\'nda Sanıklar Savunma Yapıyor

Ergenekon Davası'nda esas hakkındaki mütalaaya ilişkin, tutuksuz sanıkların savunmaları alınıyor.

19.06.2013 12:34  Güncelleme: 12:39

Ergenekon Davası'nda esas hakkındaki mütalaaya ilişkin, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 318. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve YAŞ Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'inde aralarında bulunduğu 37 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. 5 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

"BENİM BÖYLE BİR ÖRGÜTE ÜYE OLMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapan tutuksuz sanık Ersin Gönenci, 33 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini söyleyerek, "Benim böyle bir örgüte üye olmam mümkün değil. Beraatimi istiyorum" dedi. Tutuksuz sanık Oğuzhan Sağıroğlu, Alevi cemaat liderleri ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik suikast yapılacağı iddiasına ilişkin hazırlanan S1 listesine teğmenler Cihan Arık ve Onur Özdemir'in adını vermekle suçlandığını söyledi.

"DEVLETİN ALEYHİNE OLAN HİÇBİR YAPIDA GÖREV ALMADIK"

Öğretmen olduğunu söyleyen Sağıroğlu, "Yasadışı olduğunu düşündüğüm hiçbir yapının içinde yer almadım. Ne eylemde ne de suikastta, devletin aleyhine olan hiçbir yapıda görev almadık. Resmi bir görev olduğuna inandığım için teğmenlerin isimlerine vererek, onlara vesile oldum. Kimlik numaraları ve kan gruplarını bildirdim. Hiçbir terör örgütüne kimlik numarası ve kan grubu bildirilerek üye olunmaz. Hem kendim hem de 2 arkadaşım için beraat talep ediyorum" dedi.

"FATURASIZ, BELGESİZ DÖNER BIÇAĞI, KASAP BIÇAĞI BİLE ALMADIM"

Tutuksuz sanık iş adamı Hüdayi Ünlüer de "Sözde terör örgütünü bilmiyorum. Adını bile bilmediğim örgüte üyelikten 28 ay tutuklu kaldım. Neyi savunacağımı, niye yargılandığımı, niye tutuklandığımı bilmiyorum" dedi. Aramalarda kendisinde ruhsatsız silah bulundurduğu iddialarında da değinen Ünlüer, "Ben et işiyle uğraşıyorum Bırakın ruhsatsız silahı, faturasız, belgesiz döner bıçağı, kasap bıçağı bile almadım. Bu iddiayı reddediyorum. Silahımın ruhsatı var" ifadelerini kullandı.

"TERÖRİST DEĞİLİM"

Dava sanıklarından İbrahim Şahin ile örgütsel irtibatı olduğu iddialarına değinen Ünlüer, "İbrahim Şahin'in benim hafızamdaki yeri "özel harekat polisi olması ve terörle mücadele eden kahraman bir emniyet müdürü olması' şeklindeydi. Dava sanıklarından Mehmet Koral ile birlikte restoranıma gelen Şahin'e bu nedenle PKK yardım ettiği belirtilen bayanın adını verdim. Bunun beni sözde terör örgütüne üye yağacağı, aile hayatımı mahvedeceğini söyleselerdi gülerdim" diye konuştu. "Bu dava bana telafisi mümkün olmayan zararlar açmıştır" diyen Ünlüer, maddi ve manevi zarara uğradığını belirterek "Ben terörist değilim. Suçlamaları reddediyorum. Beraatimi istiyorum" diye konuştu. Duruşmaya öğle arası verildi.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda Sanıklar Savunma Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement