Olay, saat 01.30 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 2051. Sokak'ta yaşandı. İddiaya göre, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 BF 4721 plakalı cip, sokakta ilerlediği sırada farklı yönlerden gelen iki araç ile önü kesilerek çapraz ateşe tutuldu. Bu sırada kurşunlardan kaçmaya çalışan cipin sürücüsü park halindeki 3 araca çarparken, saldırganlar olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sürücü saldırıyı şans eseri yara almadan atlatırken, yapılan incelemede olay yerinde çok sayıda boş kovan bulundu. Cipin sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, saldırganların kimliğinin belirlenip yakalanması için geniş çaplı inceleme başlatıldı.
Görüntü dökümü
-------------------
-Saldırıya uğrayan cip
-Park halinde hasar gören araçlar
-Polis ekiplerinin çalışmaları
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları
-Cipin çekiciye alınması
-Genel ve detaylar
========================
2- İSTANBUL İL EMNİYET MÜDÜRÜ YILDIZ, SANCAKTEPE'DE UYGULAMAYA KATILDI
Mert ORDU/İSTANBUL, - İSTANBUL İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Sancaktepe'de yapılan uygulamaları yerinde kontrol etti. Bazı vatandaşlarla sohbet eden Emniyet Müdürü Yıldız, görevli polis memurlarından bilgi aldı. Denetimlerin ardından açıklama yapan Yıldız, "Yeni nesil mafya olarak tabir ettiğimiz motosikletli suç çetelerine karşı operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Bu hafta içerisinde bu suç grubuna mensup 53 şahıs gözaltına alındı, bunlardan 26'sı tutuklandı. Birçok ruhsatsız silah ve motosiklete el konuldu" dedi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Önleyici Hizmetler, Narkotik Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Güven Timleri, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ile Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile işlenen suçların faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik 'huzur uygulaması' gerçekleştirildi. Uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da katılarak yapılan çalışmaları yerinde denetledi. Şüpheli görülen araçlar durdurulurken, sürücü ve yolcuların üstleri aranarak Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Durdurulan araçlar narkotik arama köpeği ile kontrol edildi. Görevli polis memurlarından bilgi alan İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, vatandaşlarla da sohbet etti.
'ORGANİZE SUÇ ÇETELERİNE YÖNELİK MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ'
Huzur uygulamasının ardından açıklamalarda bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız "'İstanbul'un huzuru Türkiye'nin huzurudur' anlayışıyla bugün de Sancaktepe'deyiz. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak İstanbul'u daha huzurlu ve güvenli bir şehir haline getirmek için arkadaşlarımızla sahadayız. İstanbul Emniyet Müdürlüğünce, organize suç çetelerine yönelik mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Özellikle yeni nesil mafya olarak tabir ettiğimiz motosikletli suç çetelerine karşı operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Bu hafta içerisinde bu suç grubuna mensup 53 şahıs gözaltına alındı, bunlardan 26'sı tutuklandı. Birçok ruhsatsız silah ve motosiklete el konuldu. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz uygulamalarımızı İstanbul'un daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için İstanbul halkı ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.
Son Dakika › Güncel › Esenyurt'ta Saldırı: Cip Çapraz Ateşe Tutuldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.