Etstur'den 29 Ekim'e Özel Kültür Turu - Son Dakika
Güncel

Etstur'den 29 Ekim'e Özel Kültür Turu

Etstur\'den 29 Ekim\'e Özel Kültür Turu

Etstur, Pamukkale'ye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Özel Düzenlediği Tur İle Fark Yaratıyor.

05.10.2010 08:44

Unesco'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan, Türkiye'nin Şifa Deposu Pamukkale üç günlük tatil döneminde, pek çok değişik yüzüyle beğeninizi kazanacak.

Etstur, Pamukkale'ye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda özel düzenlediği tur ile fark yaratıyor. 28 Ekim Perşembe günü hareket edilecek Pamukkale turu, iki gece konaklamalı ve 325 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Travertenler, Hierapolis, Afrodisias, Kaklık Mağarası, Antik Havuz, Apollon Tapınağı, Şahin Tepesi, Tetraplon, Tavas, Buldan, Honaz, Acıgöl, Kütahya, Çini ve Tekstil mağazalarının gezileceği pakette Etstur, tarihi bir yolculuk vaadediyor.

Pamukkale turu ile yörenin en güzel lezzetlerini tatma, en doğru rota üzerinde yol alma imkanı sunan Etstur misafirleri konakladıkları tesiste termal suyun keyfini de çıkarabilecekler. Pamukkale'yi Etstur konforuyla ziyaret edecek katılımcılar, lüks otobüslerde, sınırsız ikram eşliğinde, en deneyimli rehberlerin anlatımlarıyla görebilecekler.

Türkiye'nin Sağlık Deposu Pamukkale...

Pamukkale'nin binlerce yıldır yerleşim merkezi olmasını sağlayan şifalı termal suyu, beyaz travertenlerin de hayat kaynağı olarak biliniyor. Uzmanlar, yüksek miktarda kalsiyum hidrokarbonat içeren suyun, havadaki oksijenle teması sonucu karbondioksit ve karbonmonoksitin uçtuğunu, kalsiyum karbonatın çökerek Pamukkale'ye adını veren travertenleri oluşturduğunu belirtiyor.

Pamukkale'de, Karahayıt ve Gölemezli'de doğan kızıl sudan gelen termal kaynakların romatizma, kalp, damar sertliği, tansiyon ve deri rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen suyun ılık içildiğinde de spazmlı mideleri rahatlattığı, idrar yolu iltihaplarında etkili olduğu ifade ediliyor.

Tarihe bir yolculuk

Mitolojiye göre "Hiera", Heraklesin oğlu Telapos'un karısı olarak aktarılır. Sağlık dağıtır ve yarı tanrıça özelliklerine sahiptir. Amazonların komutanı da olan Heira, Truva savaşına katılır ve Akalar'a karşı savaşır. Savaş sırasında Achilles (Aşil) ile karşı karşıya gelir, birçok yerinden yaralanmasına rağmen iyileştirici gücü sayesinde ölmez. Kocası Telapos Antik Bergama Kenti'ni kurarken, askerleri onu Pamukkale'ye getirir. Suya girdiği yerde öldüğü içiniyileştirici gücünün ölünce suya geçtiğine inanılır. Zamanla termal sularda sağlık aramaya gelenler onun adına birçok tapınak yaptırır. İyileşemeyip ölen zenginler bu topraklara çok büyük paralar karşılığında gömülür ve zamanla Hierapolis (Hiera'nın Şehri) Kenti ortaya çıkar.

Hz. İsa'nin havarilerinden Aziz Philip'in Romalılar tarafından burada öldürülmesi ve onun adına bir anıt mezar yapılmasıyla Pamukkale inanç turizmi açısından da önem kazanır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Etstur'den 29 Ekim'e Özel Kültür Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement