Fatih Sönmez'in Yönettiği 'HİPOMANİ', 2 Kasım'da Perdelerini Açıyor! - Son Dakika
Güncel

Fatih Sönmez'in Yönettiği 'HİPOMANİ', 2 Kasım'da Perdelerini Açıyor!

Fatih Sönmez\'in Yönettiği \'HİPOMANİ\', 2 Kasım\'da Perdelerini Açıyor!

Dünyanın en bilinen üç önemli oyunu, tek bir oyunda bir araya geliyor: Hipomani! Fatih Sönmez'in yönettiği ve 2 Kasım'da Theatron'da tiyatroseverlerle buluşacak oyun, alışılmadık bir aşk hikayesini anlatıyor.

30.10.2018 15:06

Yüzyıllardır dünyanın pek çok ülkesinde yorumlanan, en ünlü Antik Yunan trajedilerinden Euripides'in Hippolytus'u, Seneca'nın Phaedra'sı ve Sarah Kane'in Phaedra'nın Aşkı adlı oyunları, 'Hipomani'de yeniden günümüze taşınıyor.

Fatih Sönmez'in yönettiği, Faydasız Sanatlar'ın sahneye koyduğu oyunda Hakan Ummak, Selin Zafertepe, Tuba Karabey ve Arda Baykal rol alıyor.

Tutku dolu, sıra dışı bir aşk hikayesinin anlatıldığı 'Hipomani', tüketim toplumunun insan psikolojisini nasıl derinden etkilediğini de sarsıcı bir dille gözler önüne seriyor.

Prömiyeri 2 Kasım'da Kadıköy Theatron'da gerçekleşecek oyun, ocak ayı boyunca Uniq'de tiyatroseverlerle buluşacak.

OYUNUN KONUSU:

Kral Theseus'la evlenip kraliçe olarak saraya gelen Phaedra, odasından hiç çıkmayan bir sosyopat olan prens ve üvey oğlu Hippolytus'a ilgi duymaya başlar. Zamanla bu ilgi hastalıklı bir takıntı haline gelir ve adeta bu aşk bütün kraliyete bulaşmaya başlar. Kızı Strophe'a bu tutkusundan bahseder ve onun şeytani kurgusundan bihaber bu aşkı yaşamaya karar verir. Fakat sürekli depresyonda olan ve kaos çıkartmaya eğilimli karakteriyle meşhur Hippolytus bu aşkı reddeder ve herkes için yıkıcı bir süreç başlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fatih Sönmez'in Yönettiği 'HİPOMANİ', 2 Kasım'da Perdelerini Açıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement