Folklor Festivali Coşkuyla Başladı - Son Dakika
Güncel

Folklor Festivali Coşkuyla Başladı

Folklor Festivali Coşkuyla Başladı

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı 3.Uluslar arası Folklor Festivali Türk halk müziğinin usta yorumcularından Orhan Hakalmaz konseri ile başladı.

23.06.2012 11:18

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı 3. Uluslar arası Folklor Festivali Türk halk müziğinin usta yorumcularından Orhan Hakalmaz konseri ile başladı.

Karataş Mahallesi'nde bulunan Şahinbey Parkı'nda düzenlenen festivale, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü Behçet Şüküroğlu ve çok sayıda davetli ile yaklaşık 12 bin kişi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri hep birlikte festival ateşini yakarak programı başlattılar.

Programda bir konuşma yapan Başkan Tahmazoğlu, "Festivalimizi normalde 21 Haziran Perşembe günü başlatacaktık. Hakkari'de 8 askerimizin şehit olmasından dolayı programımızı 1 gün erteledik. Şehitlerimize bu vesileyle yine Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyorum. Düzenlenen uluslar arası bu festivalimizin 3.'sünü yapmaktayız. Değişik ülkelerden gelen folklor ekipleri kendi halk oyunlarını sergileyecekler. Festivali yapmamızdaki amaç, ülkelerle olan ikili ilişkilerimizi güçlendirmek ve kuvvetlendirmektir. Festivalin güzel geçmesini diliyor ve katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Festivale ev sahipliği yapan Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür eden Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise memnuniyetini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Türkiye, Makedonya, Endonezya, Bulgaristan, Ukrayna, Kazakistan, Romanya ve Acara Özerk Cumhuriyeti folklor ekipleri kendi yörelerine ait halk oyunlarını sergilediler. Çeşitli ülkelerden gelen folklor ekiplerinin değişik halk oyunlarına tanıtlık eden vatandaşlar zaman zaman şaşkınlıklarını gizleyemediler. Halk oyunları gösterilerinin ardından Şahinbey Parkı'nda atılan havai fişekler adeta gökyüzünü aydınlatarak görsel bir şölene çevirdi. Havai fişek gösterisinden sonra hayranlarıyla buluşan Türk halk müziğinin usta yorumcularından Orhan Hakalmaz, sevilen türkülerini seslendirerek, vatandaşlara doyumsuz bir gece yaşattı. Ünlü türkücü Hakalmaz'ın, seslendirdiği birbirinden güzel türkülere zaman zaman vatandaşlarda eşlik etti. Binlerce kişinin akın ettiği konser alanında Orhan Hakalmaz'ın türkülerine eşlik eden vatandaşların aynı anda cep telefonlarını çıkartarak havaya kaldırması güzel görüntü oluşturdu. Öte yandan, yabancı folklor ekipleri ise Hakalmaz'ın seslendirdiği hareketli türkülerde oynayarak kendilerinden geçtiler.

Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda sahneye çıkan Başkan Tahmazoğlu, ünlü türkücü Hakalmaz'a çiçek takdim ederek teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Folklor Festivali Coşkuyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement