Fransa'dan geçen temmuz ayında hacı olmak için yaya olarak Kudüs'e doğru yola çıkan Fransız kardeşler Andre ve Marie Veyrat de Lalachenal, Antalya'nın Alanya İlçesi'ne geldi.
Fransa'nın Haute Savoie bölgesinden hacı olmak için 5 Temmuz 2011'de Kudüs'e gitmek için yola çıkan emekli asker 64 yaşındaki Andre ve ablası emekli öğretmen 74 yaşındaki Marie Veyrat de Lalachenal, İtalya ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı. Günde 25 kilometre yürüyen Fransız kardeşler, İstanbul, Çanakkale, İzmir ve Muğla üzerinden Antalya'ya geldi. Daha sonra yollarına devam ederek dün Alanya'ya ulaşan Veyrat de Lalachenal kardeşler, geceyi Avsallar Beldesi'nde bir yerel gazete muhabirinin evinde geçirdi.
Yolculuğu yaya olarak gerçekleştirmekteki amaçlarının insanlarla tanışmak olduğunu anlatan Andre Veyrat de Lalachenal, 7 kilogramlık sırt çantası ve 25 kilogram ağırlığındaki valizle Kudüs'e yürüdüklerini söyledi. Havanın iyi olması halinde geceyi çadırda geçirdiklerini belirten Veyrat de Lalachenal, soğuk havada ise otel ve misafirhanelerde konakladıklarını ifade etti.
Türk misafirperverliği için teşekkür eden Fransız kardeşler, Mersin, Adana, Suriye, Lübnan ve Filistin üzerinden Kudüs'e ulaşmayı planladıklarını kaydetti. - Antalya/ Alanya
Son Dakika › Güncel › Fransız Kardeşler Hacı Olmak İçin Yürüyerek Kudüs'e Gidiyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?