Danıştay'ın Yıl Dönümü Törenine Bu Yıl Gazeteciler Alınmadı - Son Dakika
Güncel

Danıştay'ın Yıl Dönümü Törenine Bu Yıl Gazeteciler Alınmadı

Danıştay\'ın Yıl Dönümü Törenine Bu Yıl Gazeteciler Alınmadı

Geçen yıl Erdoğan'la Metin Feyzioğlu'nun tartışmasının damga vurduğu Danıştay Başkanlığı'nın bu yılki yıl dönümü töreni, AA ve TRT dışında basına kapatıldı.

11.05.2015 10:55  Güncelleme: 14:36

Geçen yıl dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasındaki kavganın ardından bu yılki 147. Kuruluş Yıl Dönümü Tören programından Feyzioğlu'nun konuşması çıkarıldı. Danıştay Başkanlığı, Feyzioğlu'nu konuşturmadığı gibi töreni medyaya da kapattı. Sabah, Danıştay'a gelen medya kuruluşları içeri alınmazken sadece TRT ve Anadolu Ajansı muhabirleri içeri alındı.

"BUNU SİZE BİLDİRMEK ZORUNDA DEĞİLİZ"

Kendilerine haber verilmeyen gazeteciler durumu protesto ederken, Danıştay Genel Sekreteri Ömer Faruk Ateş, "Bunu bildirmek zorunda değiliz." diyerek karşılık verdi.

Kendi aralarında bir kutlama yaptıklarını belirten Ateş, Danıştay tarafından alınan bir karar olduğunu ve her seneki formatta olmadığını dile getirdi.

"GAZETECİLER DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR"

Gördükleri muamele karşısında şaşkına dönen gazeteciler, kendi aralarında bir tutanak tutarak imza attılar. Onlarca gazetecinin imza attığı tutanakla birlikte dava açılacağı öğrenildi.

KAVGANIN ARDINDAN GELENEK BOZULMUŞTU

Danıştay'da bu yıla kadar geleneksel olarak törenlerde Danıştay Başkanı'nın konuşmasının ardından TBB Başkanları da birer konuşma yapıyordu. Geçen yılki kavganın ardından bu yıl TBB Başkanı'nın konuşması programdan çıkarılarak bu gelenek bozulmuş oldu.

Hükümet ise 1 Eylül'de Yargıtay'da yapılan yine TBB Başkanı'nın da Yargıtay Başkanı'ndan sonra konuştuğu töreni yasa ile kaldırmıştı.

ERDOĞAN SALONU TERK ETMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Danıştay'ın 146. yıl dönümü törenleri sırasında Dönemin Başbakanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasının uzamasına kızmıştı.

Feyzioğlu'nun konuşmasını ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek oturduğu yerden bölen Başbakan Erdoğan'a Barolar Birliği Başkanı da ''Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?'' diye sordu. Bunun üzerine Başbakan da ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' demişti.

Bunun üzerine Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı." yanıtını vermişti.

Çok sinirlenen Erdoğan, oturduğu yerden ayağa kalkarak "Böyle bir yasal hakkın yok. ama maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz. Siyasi konuşma yapıyorsun, 25 dakika Sayın Başkan konuştu. 1 saattir sen konuşuyorsun." diye konuşmuştu.

Erdoğan'ı dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sakinleştirmeye çalışsa da başarılı olamamıştı. Sinirlerine hakim olamayan Erdoğan, konferans salonunu terk etmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Danıştay'ın Yıl Dönümü Törenine Bu Yıl Gazeteciler Alınmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • xyz: Ali babanın bir çiftliği var,çiftliğinde koyunları var,meee meeeee diye bağırır,çiftliğinde Ali Babanın. 40 4 Yanıtla
  • soykan: ertugrul gazi olmasaydı osmanlı kurulmazdı alpaslan olmasaydı turklaer anadoluya giremezdi fatih sultan mehmet olmasaydı istanbul fetedilmezdi atatürkde ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum demeseydi türkiye cumhuriyeti kurulmazdı ve bagtramızda vatanımızda dinimizde imanımızda namusuzda şerefimizde olmazdı ülkesini sevmeyenlere duyrulur. gercekler 17 1 Yanıtla
  • Ayakkabı Kutusu: Yeni Türkiye, basına sonuna kadar sansür uygulanacak, Hayaldi Gerçek oldu. . . 9 5 Yanıtla
  • Ali: Yemiyor ondan Yusuf Yusuf :)) 8 5 Yanıtla
  • kemal: hep bana hep bana diyen akp bitti. 6 5 Yanıtla
  • rrr: Bu ulkeni aptal resmi bayram ve torenleri ne zaman bitecek acaba.dizi izleyen toplumdan ne beklenir 4 4 Yanıtla
  • edirne22: özgür basın aydın doğan yandaş medyası olmaz ise tören düzenlenemez diye bir yasa olduğunu bilmiyorduk. 6 1 Yanıtla
  • komşu esnaf: türkiyede basın var kendileri söylesin kendileri dinlesin basından korku belası korkuuuu 4 1 Yanıtla
  • ızdırap: tahammülsüz 3 1 Yanıtla
  • tirebolulu ali: şu hareket koskoca t. c. başının yanında öyle bir hareketlik yakışıyormu beyler biri söylesin efendi olacan devletin başına saygılı olacan ne bu şitdet ne öfke eski liderlere bakınız ne efendilerdi o zamanki kültüre göre nerden aldı bu kültürü benim güzel k. denizlim edendidir delikanlıdır tam adamdır adammmm 0 2 Yanıtla

Advertisement